Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hun viste at vi fra Norge kan hevde oss i løping

Ingrid Kristiansen lærte av Waitz.

VERDENS BESTE: Grete  Waitz og Ingrid Kristiansen var Norge enere i langdistanseløping. Foto William Mikkelsen /Dagbladet
VERDENS BESTE: Grete Waitz og Ingrid Kristiansen var Norge enere i langdistanseløping. Foto William Mikkelsen /Dagbladet Vis mer

Ingrid Kristiansen slår fast at Grete Waitz var en foregangskvinne for norsk kvinneidrett som viste vei for veldig mange.

Hun sier til NRK at hun fikk en trist start på påskeferien med beskjed om Waitz' bortgang tirsdag formiddag.

- Jeg har aldri hatt Grete som forbilde, men jeg har jo sett at hun viste at vi kan komme fra Norge og hevde oss internasjonalt i løping, selv om det er snø halve året. Det viste hun meg i hvert fall, sier Ingrid Kristiansen i en kommentar til det triste budskapet.

De to konkurrerte sammen for første gang i EM i Helsingfors i 1971, og i årene etterpå kom de to til å prege og dominere langdistanseløpingen for kvinner.

- Jeg ble trist og lei meg over det som har skjedd, men vi har jo vært forberedt, for hun har jo vært syk lenge. Som hun selv sa, så levde hun på overtid i forhold til diagnosen, sier Ingrid Kristiansen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media