Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hun vokter buret for gutta

Sist vinter debuterte trønderjenta Line Kuvås (20) som ishockeykeeper på A-laget til Hasle/Løren i 1. divisjon. Denne sesongen skal hun spille med gutta i en annen 1. divisjonsklubb - Lørenskog Bulldogs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Målet er å se hvor langt jeg kan komme i norsk herrehockey. Jeg debuterte i 1. divisjon for Hasle/Løren sist vinter, og holdt nullen i den ene perioden jeg fikk spille mot Jar. I Lørenskog håper jeg på enda mer spilletid, sier Line Kuvås til Dagbladet.

- Det vil hun helt sikkert få. Line er god nok for laget, og ble hentet til klubben utelukkende av sportslige grunner. Hun vil få flere kamper utover i sesongen, sier Tommy Uttakleiv, leder av senioravdelingen i Lørenskog.

- Jeg begynte med hockey da jeg var fem år, men sto ikke i mål før jeg var sju. Keeper ble jeg fordi broren min Are, som er sju år eldre, måtte ha noen å skyte på. Siden har jeg holdt meg i mål. Jeg er aldri redd, og har fortsatt til gode å bli skadd, sier Line Kuvås.

- Parallelt med klubbhockeyen står jeg også i mål på kvinnelandslaget som vant C-VM sist vinter, og rykket opp i B. Målet i vinter er at vi skal kvalifisere oss til Torino-OL 2006, sier Line Kuvås.

Kvinnelandslaget ble hun tatt ut på allerede som 14-åring.

- Jeg har alltid spilt med gutta, både i Rosenborg, Trondheim IK, Hasle/Løren og nå Lørenskog. I fjor flyttet jeg til Oslo for å utvikle meg videre som hockeykeeper. Da Lørenskog tilbød meg ettårskontrakt, kunne jeg ikke si nei. På sikt er drømmen min å spille i Eliteserien, sier Line Kuvås.

Keeperkjempen Jim Marthinsen trente Line i Hasle/Løren forrige sesong, og spår henne ei stor framtid mellom hockeystengene.

- Hun er like fresk som gutta, og har det meste som skal til for å være en god keeper, sier Jim Marthinsen.

I BURET : Line Kuvås (20) har vært hockeykeeper siden hun var sju år.