<strong>SMILET PÅ PLASS IGJEN:</strong> Marit Malm Frafjord har kjempet seg gjennom et par tunge år med skader. I dag kan hun vinne Champions League med Larvik. Da er den vonde tiden fort glemt.
SMILET PÅ PLASS IGJEN: Marit Malm Frafjord har kjempet seg gjennom et par tunge år med skader. I dag kan hun vinne Champions League med Larvik. Da er den vonde tiden fort glemt. Vis mer

Hun vurderte å gi seg. Nå kan Marit (29) vinne Champions League

- Det er dette som har holdt meg opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BUDAPEST (Dagbladet): De siste tre årene har den meritterte landslagsprofilen Marit Malm Frafjord (29) slitt seg gjennom tunge skadeperioder - og også vurdert å gi opp kampen om å komme tilbake på håndballbanen.

- Det har vært tøffere mentalt enn jeg hadde regnet med. Før den første skulderskaden hadde jeg knapt stått over en kamp, og brått ble det en annen hverdag, sier Marit Malm Frafjord.

Effektiv Larviks gode strekspiller viste i Champions League-semifinalen mot russiske Dinamo-Sinara i går at hun fortsatt har det internasjonale snittet over seg:

Hun scoret på fire av fire skudd, skaffet tre straffekast og brukte fysikken og rekkevidden i forsvar.

Håndballivet smiler igjen. I dag kan hun vinne Champions League. Buducnost fra Montenegro er siste hinder i Pappa Laszlo Sportarena i Budapest - den samme hallen som flere av lagvenninnene vant EM-gull med Norge sist desember.

- Ville angret meg Selv har hun vært gjennom perioder hvor hun har lurt på om karrieren var over.

- Det har vært oppe til vurdering om jeg skulle fortsette eller ikke. I tiden før jeg skrev under for Lavik. Men samtidig kan man ikke gi seg når man er skadet. Hadde jeg gjort det, så ville jeg ha angret meg, sier Marit Malm Frafjord til Dagbladet.

I stedet har hun brukt drømmen om flere triumfer som motivasjon til å kjempe seg tilbake på banen.

- Når jeg gikk skadet så kom jeg til et punkt hvor jeg bestemte meg for å komme tilbake for å vinne noe med et klubblag. Det lå i bakhodet. Og det er utrolig artig å være i en finale med jenter som du trener sammen med hver eneste dag.

Lærerikt Malm Frafjord var med OL-gullet i 2012, men etter EM-sølvet seinere samme år har skulder- og akillesskader holdt henne lenge ute. I ettertid velger hun å se på den perioden som lærerik.

- Man lærer mye av å gå skadet. Å takle motgang og å sette ting i perspektiv. Før var håndballen alt for meg. Den betyr selvsagt mye for meg, men når man er skadet så ser man at det finnes andre ting også, sier hun.

Men akkurat i dag gjør det ikke det. I dag er det Champions League-finalen mot Buducnost det eneste som betyr noe.

<strong>TØFF:</strong> Marit Malm Frafjord ga alt i duellene med russiske Dinamo-Sinara i Champions League-semifinalen i går. I dag spiller hun finale mot montegrinske Buducnost.
TØFF: Marit Malm Frafjord ga alt i duellene med russiske Dinamo-Sinara i Champions League-semifinalen i går. I dag spiller hun finale mot montegrinske Buducnost. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer