VM: Yvette Hoel har tatt to gull i VM i hundekjøring som arrangeres i Fairbanks i Alaska. 
Foto: Privat / NTB scanpix
VM: Yvette Hoel har tatt to gull i VM i hundekjøring som arrangeres i Fairbanks i Alaska. Foto: Privat / NTB scanpixVis mer

Hundekjører Yvette Hoel med to VM-gull

25-åringen imponerer i Alaska.

En ekstra godbit venter hundene til Yvette Hoel (25). Tre øvelser i VM i hundekjøring har gitt Hadeland-jenta to gull og ett sølv.

- Et VM over alle forventninger så langt unna hjemme. Alaska er jo hundekjørerstaten. Nå har det gått i middag, kaker og champagne, men vi kan ikke ta av helt ennå. For det gjenstår et renn, sa gullvinner Hoel til NTB onsdag morgen.

Hun innledet VM med sølv på 10 kilometer snørekjøring med to hunder jaktstart. Bare noen sekunder skilte opp til gullet.

- Jeg ledet etter første dag av jaktstarten, men ble tatt igjen av Finland og passert med noen sekunder. Selv om jeg var kanonfornøyd med sølv, var jeg litt revansjsugen, sa Hoel.

På 10 kilometer snørekjøring skulle hun lykkes. Der kom det første VM-gullet med hunden Nemi.

- Vi var veldig giret, og det ble en kjempedag både for meg og hunden. Nemi er oppkalt etter tegneserien. Den var i toppform, sa Hadeland-jenta som nå er bosatt i Bodø.

Takket hundene Og tirsdag lokal tid kom gull nummer to da Hoel og hunden Morjo vant 10 kilometer med pulk.

TO GULL: Yvette Hoel i Alaska.
Foto: Privat / NTB scanpix
TO GULL: Yvette Hoel i Alaska. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer

- Det blir en ekstra godbit på de firbeinte. Nå koser de seg i king size-bed. Det er de som er toppidrettsutøverne oppi dette her. Fungerer ikke hundene, går det ikke, sa Hoel.

- Dette er den beste sesongen min noensinne. Pulk 10 kilometer var den øvelsen hvor jeg håpet mest på suksess i VM. Dette har gått over all forventning, sa 25-åringen.

Lena Boysén Hillestad er oppe i 20 VM-gull totalt etter å ha vunnet slede sprint fire-hunder fellesstart med hundene Turbo, Gullgutten, Buff og Pulka. Hun tok også gull lørdag.

(NTB)