- Hundre ganger bedre

Thor Hushovd hostet mindre og ble nummer fire på dagens etappe.

(Dagbladet.no): Thor Hushovd imponerte på nytt i en tøff spurt i Tour de France. Rytterne i hovedfeltet kjempet om fjerdeplassen bak de tre som var i brudd gjennom nesten hele dagens etappe.

I kamp med spurtrivalene McEwen, Zabel, Hondo, O'Grady, storfavoritten Armstrong og klatreren Bettini, framsto nordmannen igjen en pakke rå kraft og taktisk kløkt.

Hushovd ble nummer fire foran Zabel og McEwen, de to som ligger på plassene foran ham i kampen om den grønne trøya. En gedigen opptur for Grimstad-gutten, som fortsatt ikke er helt i form. I går kveld startet han på en penicillinkur for den leie hosten han har pådratt seg.

- Jeg hostet på toppen av bakkene etter at jeg hadde tatt i, og fikk en ny hostekule når jeg tok det rolig igjen. Men jeg hostet bare 6-7 ganger på hver bakketopp. Jeg er hundre ganger bedre enn i går, sier Hushovd til TV 2.

Etter å ha vært langt nede i går, var også selvtilliten på topp igjen.

- Det var en vanvittig hard spurt, og jeg slo til og med Zabel. På sånne spurter er jeg den sterkeste nå. Dette var utrlig godt etter den dagen jeg hadde i går. Dette var veldig viktig for meg. Mentalt er jeg helt på topp igjen, sier Hushovd.

Dagens etappe ble vunnet av den franske Cofidis-rytteren David Moncoutie. Han gikk i brudd med Egoi Martinez (Euskatel) etter fem mil. Juan Antonio Flecha (Fassa Bortolo) sluttet seg til dem like etterpå. Drøyt ni kilometer fra mål forsøkte spanjolene Flecha og Martinez å rykke fra. I stedet kontret Moncoutie og knuste de to. I mål var han over ett minutt og tjue sekunder foran spanjolene.

Thor Hushovd kjørte inn 5.58 etter Moncoutie, mens Kurt Asle Arvesen slapp feltet et par mil før slutten, og kom i mål 13.20 etter vinneren.

GLAD GUTT: David Moncoutie i diagonalgang over målstreken etter å ha knust de to spanske bruddkompisene ni kilometer før mål.