- Hundre prosent enig i at Herman er verdt mye penger, og Veigar ingenting

Fotballagent Jim Solbakken avviste konstruert avtale.

FORKLARTE SEG I RETTEN:  Fotballagent Jim Solbakken. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
FORKLARTE SEG I RETTEN: Fotballagent Jim Solbakken. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer

SANDVIKA (Dagbladet): Herman Stengels agent, Jim Solbakken, forklarte seg i Asker og Bærum tingrett i dag - i den såkalte Gunnarsson-saken. Han kunne ikke se at opsjonen Vålerenga kjøpte på Stengel (4 millioner kroner) var en konstruert avtale.

Påtalemyndigheten mener opsjonsavtalen var med på å ta ned den reelle verdien på Veigar Páll Gunnarsson, da islendingen ble solgt fra Stabæk til Vålerenga i august 2011.

Tanken var angivelig at franske Nancy skulle få mindre i videresalgssum for Gunnarsson. Stabæk var ute og kjøre økonomisk på den tida.

- Jeg bestemte tidlig i mitt hode at Stengel skulle til Vålerenga, sa Solbakken i retten.

Stort talent
Solbakken fortalte om et fotballtalent som var det største i sin årsklasse i Norge. Flere klubber, også i utlandet, var ute etter Stengel.

- For meg som agent var det viktig at Herman gikk den «norske veien». Han trente med både Manchester City og Manchester United. Men min vurdering var at han ikke skulle flytte til utlandet, men utvikle seg i Vålerenga.

Vålerenga og trener Martin Andresen var svært på hugget i forhold til å sikre seg rettighetene på Stengel, opplyste Solbakken.

- Martin kjente igjen mye av seg selv i ham, sa Solbakken.

- Jeg ble oppringt av Inge André Olsen (sportslig leder i Stabæk) sommeren 2011. Han fortalte at Vålerenga og Stabæk jobbet med en opsjonsavtale på Herman. Han ba meg ringe foreldrene til Herman og fortelle dette. Det var greit for meg.

Enig
I retten ble Solbakken spurt om hva han syntes om prisen på Veigar Páll Gunnarsson da han gikk fra Stabæk til Vålerenga.

- Jeg er hundre prosent enig i at Herman er verdt mye penger, og Veigar ingenting, sa Solbakken og henviste til Gunnarssons alder og høye lønn.

I retten kom det fram at de totale kostnadene på Gunnarsson - inkludert lønn - ville være mellom ni og elleve millioner kroner.

- Herman Stengel hadde spilt i Vålerenga nå hadde det ikke vært for denne saken, konkluderte Solbakken.