Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hundreårsfest i Boston

Boston Red Sox slo St. Louis Cardinals 6-1 og vant World Series i baseball for tredje gang på ti år. Dermed startet en fest byen har ventet på i 95 år.

FESTEN I GANG: Boston Red Sox feirer etter å ha vunnet MLB World Series for tredje gang på ti år. Foto: Bob DeChiara-USA TODAY Sports
FESTEN I GANG: Boston Red Sox feirer etter å ha vunnet MLB World Series for tredje gang på ti år. Foto: Bob DeChiara-USA TODAY Sports Vis mer

Shane Victorino, som måtte stå over de to Red Sox-seirene i St. Louis på grunn av ryggproblemer, var tilbake i laget og slo inn fire poeng.

Veteranen John Lackey (35) vant kasterduellen med det 21-årige stjerneskuddet Michael Wacha overlegent. Kaldt og metodisk kom han seg ut av alle problemer Cardinals skapte for ham inntil to mann var ute i 7. omgang. Avløserne tok seg av resten.

Dermed kunne Red Sox feire en World Series-tittel foran hjemmefansen for første gang siden 1918. Forrige gang det skjedde, pågikk 1. verdenskrig fortsatt, og Red Sox' beste spiller var kasteren Babe Ruth. Året etter ble han solgt til erkerivalen New York Yankees, forvandlet seg til tidenes mest feirede offensive spiller og førte Yankees til de første av 27 World Series-seirer. Red Sox måtte vente 86 år på sin neste tittel.

Til slutt ble «forbannelsen», som i Boston-boeres øyne var knyttet til salget av Ruth, brutt, men både i 2004 og 2007 ble tittelen sikret på bortebane. Derfor ristet Fenway i sine 101 år gamle grunnvoller da siste Cardinals-spiller var ute.

At Red Sox har tilegnet sesongen sin til ofrene for terrorangrepet mot Boston maraton i april, og til samholdet i byen siden da, la ingen demper på gleden for en klubb som på ett år gikk fra sist i sin avdeling til best i ligaen.

Løsnet Red Sox slet med Cardinals-kasterne i finalekampene, men i 3. omgang begynte det å gå galt for Wacha. Først greide Jacoby Ellsbury en single. Cardinals våget ikke å kaste til David Ortiz, som hadde treffprosent på 73,6 på de fem første kampene, og lot ham gå til første base. Da Wacha traff Jonny Gomes, var basene fulle.

Wacha fikk ut to spillere og manglet en på å komme helskinnet gjennom omgangen, men det var en for mye. Victorino manglet en meter på å bli første spiller i historien med tre grand slam i sluttspillkamper, men ballen traff nesten øverst på «the Green Monster», veggen på venstre side av stadion, og alle tre baseløperne scoret.

Wachas problemer fortsatte i 4. omgang. Stephen Drew la på til 4-0 med en homerun, og etter at to mann til kom på base ble unggutten byttet ut. Lance Lynn, som kom inn, lot Mike Napoli og Victorino slå inn hvert sitt poeng.

Jobben gjort Cardinals fikk to menn på base både i 2., 4. og 5. omgang, men uten å score. I 7. omgang greide de omsider å redusere, da Carlos Beltran slo inn 6-1. Med basene fulle, og etter 105 kast, fikk Lackey avløsning, og Junichi Tazawa fikk siste mann ut.

Brandon Workman og Koji Uehara kastet hver sin perfekte omgang før hundreårsfesten kunne starte på Fenway Park.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling