Hundredelene imot Jansrud igjen

Slått med to hundredeler i Kvitfjell-utforen.

MARGINER IMOT: Kjetil Jansrud har så definitivt ikke hatt marginene på sin side på Kvitfjell denne helgen. Fredag ble han slått med tre hundredeler av vinnerne. Lørdag skilte det bare to hundredeler opp til seieren.Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
MARGINER IMOT: Kjetil Jansrud har så definitivt ikke hatt marginene på sin side på Kvitfjell denne helgen. Fredag ble han slått med tre hundredeler av vinnerne. Lørdag skilte det bare to hundredeler opp til seieren.Foto: Stian Lysberg Solum / ScanpixVis mer

KVITFJELL/OSLO (Dagbladet): Hundredelene har så definitivt ikke vært på Kjetil Jansruds side under verdenscuphelgen på Vinstra-guttens hjemmebane i Kvitfjell.

Derfor var det nærmest en unnskyldende Klaus Kröll som overtok Jansruds plass i lederstolen etter å ha slått nordmannen med tilsammen fem hundredeler fordelt på to renn.

- Han sa han syntes synd på meg, og at han følte det var min tur. Jeg fikk mye sympati fra de andre løperne, sier Jansrud til Dagbladet.

- Da jeg skjønte det ikke holdt, ble jeg litt oppgitt, men sånn er det, fortsetter han og legger til at han ikke hadde helt godfølelsen da han suste ned fra startnummer én.

75 centimeter I fredagens super-G-renn var Peer Gynt-løperen tre hundredeler unna sin første verdenscuptriumf i karrieren, men måtte ta til takke med en tredjeplass bak sveitsiske Beat Feuz og Kröll, som delte seieren.

I dag var han enda ett hundredel nærmere seieren, men igjen var det Kröll som kunne juble.

I 135 kilometer i timen, som løperne holder i målhenget i OL-anlegget fra 1994, utgjør to hundredeler 75 centimeter - det er marginalt i en trasé på tre kilometer.

Likevel beviste Jansrud atter en gang hvilke enorme steg han har tatt i fartsgrenene denne sesongen, og den tidligere storslalåmspesialisten er nå, i likhet med lagkamerat Aksel Lund Svindal, blitt en allrounder med pallpotensial i tre av fire disipliner.

- Vanvittig bra Selv om han måtte nøye seg med en annenplass, ble det en stor norsk dag på Kvitfjell. Aksel Lund Svindal ga nemlig landsmannen selskap på seierspallen med sin tredjeplass.

Ifølge NRK var dagens utforrenn det første med to nordmenn på pallen siden 1999, noe som gledet landslagstrener Håvard Tjørhom.

- Dette var vanvittig bra av Kjetil og Aksel. Det er gått noen år siden sist vi hadde to norske pallplasser i utfor. Men det er surt at der ble så tett og at vi ikke hadde marginene på vår side, sier Tjørhom til NTB.

- Kjetil kjørte veldig bra på toppen, men hadde mer å gå på i de nedre partiene. Det var spesielt for han å starte som nummer én. Det er ett annet press i konkurranse kontra trening, så han leverte godt. Aksel viste at man må ta sjanser for å kunne vinne. Han var ikke langt unna han heller, legger han til.

Feuz økte Beat Feuz ble nummer fire i lørdagens utforrenn han økte ledelsen sin i verdenscupen til 55 poeng til østerrikeren Marcel Hirscher. Han har 1190 mot østerrikerens 1135 poeng.

Svindal ligger på fjerdeplassen i verdenscupsammendraget med sine 919 poeng.