- Hundrevis kan bli tatt

Dopskandalen i Tour de France vokser seg større for hver dag. Nå varsler Festina-rytteren Armin Meier om et skred av nye dopavsløringer i rittet. - Jeg frykter at hundrevis blir tatt, sier Meier.

Sveitseren er en av ni ryttere i Festina-teamet som hadde et helt apotek i massørens bil. Hele det spanske laget er utestengt av rittet.

Meier innrømte bruk av EPO for å øke utholdenheten. Nå tror han det internasjonale sykkelforbundet (UCI) kommer til å rydde opp med et utall doptester.

Og nye tester i Tour de France betyr nye tilfeller av doping.

- Jeg blir ikke overrasket om dette utløser et skred. Kanskje UCI suspenderer mer enn 100 etter Touren, sier Meier til Sonntags Zeitung.

For ifølge Meier er doping overalt. Hos store og små sykkelstjerner. Bare straffen er forskjellig.

- De berømte rytterne kan bli utestengt for to år, de mindre kjente kommer til å bli straffet hardere. Jeg tror ikke det blir gitt et dopingamnesti, sier Meier.

Lagkameraten Alex Zülle har også innrømt EPO-bruk. Nå er han glad for at han i framtida slipper medikamentene.

- Jeg har vært med lenge og alle har visst om det. Som rytter følte jeg meg fanget i systemet. Valget var å aksepterer det, eller å gå tilbake til min gamle malerjobb, sier Zülle til sveitsisk tv.

  • Australske Stuart O'Grady kastet hjulet fram og vant spurten på gårsdagens 15. etappe. Tour-mester Jan Ullrich har fortsatt den gule ledertrøya.