Hungerholdt og co øker budsjettet i Tour of Norway

Presenterte ruta for sykkelfesten i dag.

KLART FOR NY SYKKELFEST: 15. - 14. mai går Tour of Norway av stabelen for andre gang. Edvald Boasson Hagen (i gult) vant rittet i fjor, og stiller på startstreken også i år.
Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
KLART FOR NY SYKKELFEST: 15. - 14. mai går Tour of Norway av stabelen for andre gang. Edvald Boasson Hagen (i gult) vant rittet i fjor, og stiller på startstreken også i år. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Birger Hungerholdt og co. øker budsjettet og legger 12 millioner på bordet for å arrangere ny stor norsk sykkelfest i mai.

Så å si alle de beste norske proffrytterne kommer med Edvald Boasson Hagen i spissen, men mannen som på mange måter startet det moderne norske sykkeleventyret, Thor Hushovd, blir trolig ikke å se på startstreken.

- Vi er i kontakt og samtaler med laget til Hushovd, men det ser ikke ut til at BMC-laget kommer. Det er opptatt med både Giro d'Italia og California Rundt på samme tid som vårt ritt går, sier Hungerholdt til NTB.

Noen av etappene er byttet ut fra i fjor til i år, men det skal fortsatt kjøres med åtte ryttere på hvert av de 19 lagene som deltar, og rittet kommer til å gå på det sentrale østlandsområdet.

- Vi ønsker å kjøre der det bor mye folk, forklarer Hungerholdt, som legger til at det ikke har vært aktuelt å legge noen etapper til fjellheimen på grunn av værsituasjonen på denne tiden av året i Norge.

Start i Østfold Rittet går mellom 15. og 19. mai, og starten i år er lagt til Fredrikstad. Den første etappen er på 187 kilometer og ender i Sarpsborg. Deretter flytter det norske sykkelsirkuset seg over Oslofjorden til annen etappe. Den går mellom Kongsberg og Skien og måler 177 kilometer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer