KLART FOR NY SYKKELFEST: 15. - 14. mai går Tour of Norway av stabelen for andre gang. Edvald Boasson Hagen (i gult) vant rittet i fjor, og stiller på startstreken også i år.
Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
KLART FOR NY SYKKELFEST: 15. - 14. mai går Tour of Norway av stabelen for andre gang. Edvald Boasson Hagen (i gult) vant rittet i fjor, og stiller på startstreken også i år. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpixVis mer

Hungerholdt og co øker budsjettet i Tour of Norway

Presenterte ruta for sykkelfesten i dag.

Birger Hungerholdt og co. øker budsjettet og legger 12 millioner på bordet for å arrangere ny stor norsk sykkelfest i mai.

Så å si alle de beste norske proffrytterne kommer med Edvald Boasson Hagen i spissen, men mannen som på mange måter startet det moderne norske sykkeleventyret, Thor Hushovd, blir trolig ikke å se på startstreken.

- Vi er i kontakt og samtaler med laget til Hushovd, men det ser ikke ut til at BMC-laget kommer. Det er opptatt med både Giro d'Italia og California Rundt på samme tid som vårt ritt går, sier Hungerholdt til NTB.

Noen av etappene er byttet ut fra i fjor til i år, men det skal fortsatt kjøres med åtte ryttere på hvert av de 19 lagene som deltar, og rittet kommer til å gå på det sentrale østlandsområdet.

- Vi ønsker å kjøre der det bor mye folk, forklarer Hungerholdt, som legger til at det ikke har vært aktuelt å legge noen etapper til fjellheimen på grunn av værsituasjonen på denne tiden av året i Norge.

Start i Østfold Rittet går mellom 15. og 19. mai, og starten i år er lagt til Fredrikstad. Den første etappen er på 187 kilometer og ender i Sarpsborg. Deretter flytter det norske sykkelsirkuset seg over Oslofjorden til annen etappe. Den går mellom Kongsberg og Skien og måler 177 kilometer.

Tønsberg blir startby 17. mai, og fra bryggeområdet i Tønsberg til mål i Drammen er det 161 kilometer.

Deretter flytter løpet seg til Brumunddal. Etappen som starter der og ender i Lillehammer er rittets lengste på 198 kilometer.

Den siste etappen går fra Gjøvik til Hønefoss. Her er avslutningen lagt om noe, slik at det blir spådd en svært tøff avslutning i ringeriksbyen.

- De to siste rundene i Hønefoss blir betraktelig hardere i år enn hva tilfellet var i fjor. Alt tyder på at kampen om sammenlagtseieren ikke vil bli avgjort før på slutten av den siste etappen, sier Anders Linnestad til procycling.no. Han er teknisk arrangør for rittet.

Liker avslutningen - Det er bra med en utfordrende avslutning, men det er også fint at noen av etappene er beholdt fra i fjor, sier Lars Petter Nordhaug. Han tror ikke på de store utslagene i sammenlagtstriden på de tre første etappene, men mener slaget kommer til å stå på den fjerde etappen fra Brumunddal til Lillehammer.

Edvald Boasson Hagen vant i fjor og er selvsagt den store favoritten også dette året, men han kommer til å få hard konkurranse fra Alexander Kristoff i Katjusja, Nordhaug i Blanco Racing Team, Vegard Stake Laengen som kjører for et fransk lag, samt flere sterke utlendinger.

- Vi har store forventninger til årets ritt, og jeg kan nevne at det er fire nye startbyer og tre nye målbyer sammenlignet med fjoråret, sier Hungerholdt til NTB. Han legger til at nøkkelpersonene i arrangementskomiteen fortsetter og at alt er i rute til sykkelfesten i mai, men fortsatt er ikke hele deltakerlisten komplett.

- Vi forhandler fortsatt med fire-fem store og gode lag, og jeg har en god følelse for at vi skal kunne få med flere av dem, sier Anders Linnestad.

(NTB)