Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hungrer etter å score

HERTOGENBOSCH (Dagbladet): Norge- Polen 30- 19. Endelig har Norge fått en klassespiller på strek! Ungjenta Else-Marte Sørlie (20) er Norges beste spiller, en gedigen overraskelse og nådeløs når hun får sjansen. - Jeg har så innmari lyst til å score, sier Else-Marte.


MÅLSUGEN: Her er Norges nye klassespiller. Snertingdalsjenta Else-Marte Sørlie er bare 20 år, men har vært strekspiller siden hun var fem.


VIL HA MÅL: Mot Polen fosset Else-Marte Sørlie inn nettkjenninger: - Jeg har bare så innmari lyst til å score, sier hun.

Hvem hadde trodd at en strekspiller vil dytte laget nærmere gulldrømmen?

Else-Marte har uimotståelig lyst på scoringer. Og hun er nådeløs når hun får sjansen.

Gang på gang er hun lengst framme på kontringene. For der kantspillerne skal stikke gjennom, finner du strekspilleren Else-Marte.

- Hvordan klarer du å være så rask framme?

- Vanligvis får jeg ikke så mange innspill. Derfor må jeg være på hogget på kontringene. Men jeg kan ikke klage i dag, smiler hun.


VIL HA MÅL: Mot Polen fosset Else-Marte Sørlie inn nettkjenninger: - Jeg har bare så innmari lyst til å score, sier hun.

Heidi som idol

Helt siden Heidi Sundals store dager, som endte i 1993, har Norge savnet en strekspiller av klasse. Her i EM kan vi endelig ha fått det.

- Jeg synes ikke jeg fortjener å sammenliknes med Heidi. Hun har vært mitt idol i mange år, jeg har studert henne på video og fått masse inspirasjon, forteller Else-Marte, som nå spiller i Heidi Sundals gamle klubb Nordstrand.

- Heidi var faktisk min trener i flere måneder forrige sesongen, sier Else-Marte.

Alltid på strek

Men den nye norske strekspiller-trumfen kommer egentlig fra Snertingdal, like ved Gjøvik. Og hun bestemte seg tidlig for sin yndlingsposisjon på håndballbanen:

- Jeg har spilt på streken fra jeg var fem år gammel. Det fantes liksom bare én interessant plass på banen for meg, sier hun.

Hun beskriver seg sjøl som treningsvillig, andre sier at hun er litt av en treningsnarkoman.

- Da jeg var ti år gammel, ble det bygd en ny idrettshall i nærheten av huset vårt.

- Faren min jobbet mye på dugnad i byggeperioden, og vi fikk deretter egen nøkkel til hallen som belønning.
- Den hang på veggen i huset vårt, og jeg brukte den ofte. Jeg var vel den flittigste brukeren av den nye hallen, forteller Else-Marte.

Løpetur med fotballen

Hun trener opptil 25 timer i uka i oppkjøringsperioden. Det er mye også på dette nivået.

Før kampen i går besto oppladningen av en 20 minutters løpetur med ball på en fotballbane.

Etterpå var hun sikkerheten sjøl fra seksmeterstreken. Ikke én sjanse gikk i bøtta.

- Nei, det skjønner jeg ikke noe av. Jeg bommet jo på alt på trening.

- Men vi har så gode målvakter at det blir mye vanskeligere å score på treningene, sier Norges nye landslagsstjerne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling