Hunsbedt glemte viftene

Ludvig Hunsbedt glemte viftene til motoren og måtte ta til takke med andreplass i EM-runden i rallycross på Lyngåsbanen søndag.

Hunsbedt ledet helt til det var en runde igjen. Da gikk han plutselig opp på to hjul, og svenske Kenneth Hansen kunne smette forbi. Dermed andreplass til Hunsbedt bak Hansen.

- Vi ble stående for lenge på startplaten, så jeg slo av viftene til motoren. Og så glemte jeg å slå dem på igjen da starten gikk, fortalte Hunsbedt etterpå.

Hunsbedt hadde beste startspor etter seier i andre kvalifiseringsomgang og 2. plass i den tredje.

- Jeg fikk en kjempestart og hadde en trygg ledelse på Kenneth. Men i siste runde blinket det i varsellampene fordi motoren gikk varm. Jeg så ned på dashbordet og skrudde på bryteren, og dermed gikk bilen opp på to hjul. Så smatt Kenneth forbi meg, og jeg kunne ikke gjøre noe med det på sisterunden, sa Hunsbedt.

- Andreplassen tar jeg som en seier, jeg henger ikke med hodet. Dersom jeg får budsjettet på plass for to år til, skal jeg love at Kenneth Hansen får hard kamp om EM-tittelen, sa Hunsbedt til NTB.

Steinar Jøranlis bil ble nærmest totalvrak etter at han rullet rundt i B-finalen. Etter at han kom ut av bilen, sa han at dette var hans siste EM-runde. Jøranli fylte 50 år lørdag, men yngre førere står klar til å ta over.

Uheldige Isaachsen

Sverre Isachsen, som vant første kvalifiseringsomgang lørdag, fikk en dytt i baken av svenske Ola Stenvall i tredje omgang og kjørte rett i autovernet. Dermed klarte han ikke å kvalifisere seg til A-finale.

Mekanikerne jobbet hardt med bilen og fikk den klar til B-finalen. Der tok Isachsen starten, men halvveis i finalen gikk Steinar Jøranli flere ganger rundt, og finalen ble stoppet. I omstarten ledet Isachsen halve finalen inntil bilen stoppet, og dermed måtte han gi seg.

- Selv om jeg hadde problemer i dag, er jeg godt fornøyd. Det er bare å brette opp ermene og sette i gang med oppretting av bilen, slik at den blir klar til den svenske mesterskapsrunden i Kinnekulle om 14 dager. Og så er det å få budsjettet på plass til neste år, sa Isachsen.

Liten nedtur

Også Morten Bermingrud fikk en liten nedtur etter sterk kjøring lørdag.

- I A-finalen gikk støtdemperen rett gjennom skjermen og sto inn i bilen. Den var vanskelig å kjøre, og jeg måtte bare komme meg i mål, sa han etter 4. plassen, sa han. Men også Bermingrud viste at han kan hevde seg i toppen.

I divisjon 1 ble det ingen suksess for nordmennene. Nederlenderen Marc-Jan Vlassak vant A-finalen foran to svensker. Guttorm Lindefjell kjørte inn til 4. plass.

Harald Sachweh gikk rundt i A-finalen, som ble stoppet. Han kom ikke til omstarten og endte på 8. plass.

(NTB)

MÅTTE GI TAPT: Ludvig Hunsbedt leder her, men kom på en andreplass etter svenske Kenneth Hansen som ligger tett på og smatt forbi til slutt.