Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hurtig-Hoff

PORSGRUNN (Dagbladet) Tabellen kunne fått hvem som helst av Odd-spillerne til å føle seg både høye og mørke. Espen Hoff (19) er bare mørk. Men veldig rask.

- Jeg er vel så liten at forsvarerne ikke ser meg, gliser han. Med sine 172 cm over bakken (samme som Myggen) er Espen Hoff blant Tippeligaens minste spillere. Likevel er lynvingen livsfarlig når ballen blir slått mot Espens krøller. To mål har Larvik-gutten scoret med panna i år.

- Med litt teknikk i kroppen skal man normalt score på de sjansene, sier han beskjedent.

Totalt har han nettet fem ganger i Tippeligaen i år, og er en av årsakene til årets Odd-suksess.

- Oddepila har pekt oppover helt siden jeg kom til klubben for to og et halvt år siden. Nå er vi stabilt gode og på høyde med de aller beste hele tida.

- Vi er innstilt på å ta medalje, men Rosenborg blir nok for sterke i kampen om gullet, mener Hoff.

Det er fotballfeber i Grenland, og i Skien forventes det at byens stolthet tar medalje. I kveld kan Odderane være tilbake der skiensfolket mener de hører hjemme: På toppen i norsk fotball.

Espen Hoff

Født: 20. november 1981

Klubb: Odd Grenland

Tidligere klubber : Sporty og Larvik Turn

Posisjon : Spiss

Sivil status : Ugift

God timing

Odd Grenland har et velkomponert lag, med en betongmur av et forsvar og en godt sammensatt midtbane. Framover har laget raske og kreative angripere. Espen Hoff mener de har et mer spillende lag enn tabellkollega Lillestrøm, som står for kraftfotballen.

- Men vi og LSK er nok de beste lagene i landet på dødballer, hevder han. Espen Hoffs fremste styrke er hurtighet og arbeidskapasitet. Selv trekker han fram timing som en av hans beste egenskaper.

- Uten timing kan man ikke utnytte hurtigheten, mener han.

Semb neste?

Da Espen Hoff kom til Odd hadde han ikke forventet sportslig suksess så raskt. Verken personlig eller for klubben.

- En drøm, sier han. Denne sesongen har Hoff blitt fast inventar på Odds startellever. Det har også vanket flere U21-kamper for Norge på 19-åringen. Forrige serierunde banket han et langskudd i krysset og skaffet straffespark med Nils Johan Semb ringside. Landslagssjefen har etterlyst raske kantspillere. Espen er ving. Og rask.

- Jo, jo. Men A-landslaget er en drøm langt der framme. Kanskje om noen år, med flere sesonger bak meg.

Sier angriperen som for tida jobber mest med forsvar. Forsvar av Norge. Espen avtjener verneplikten som sjåfør i Luftforsvaret i Stavern, og dimmer i august.

- Det skal bli utrolig deilig!

LIVSFARLIG LYNVING: Espen Hoff er alle backers skrekk, med sin hurtighet. I kveld kan han og Odd gå opp iledelsen av Tippeligaen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media