Måtte snu. Flere av rytterne måtte snu da det brøt ut brann langs løypen i det nederlanderske etapperittet, Ster ZLM, onsdag. Foto: Twitter
Måtte snu. Flere av rytterne måtte snu da det brøt ut brann langs løypen i det nederlanderske etapperittet, Ster ZLM, onsdag. Foto: TwitterVis mer

Husbrann stoppet sykkelritt

Løp stoppet to ganger i Nederland.

(procycling.no): I det nederlandske rittet, Ster ZLM, ble det onsdag kaotisk på den fire kilometer lange prologen.

Et godt stykke ut på etappen, ble det hele stoppet som følge av en husbrann langs løypen.

Dermed så rytterne som var ute i løypa seg nødt til å stoppe. Rittet ble nøytralisert til brannen var slukket, før det hele kunne starte igjen.

- Løpet er stoppet på grunn av en brann langs veien. Håper folket er ok, skrev etappevinner Philipe Gilbert på Twitter.

Stoppet igjen Men det skulle likevel ikke gå lang tid før prologen ble stoppet igjen.

For da belgiske Kenneth Vanbilsen var ute på sin prolog, valgte en tilskuer å krysse veibanen like foran 24-åringen. Det endte med at Vanbilsen deiset i asfalten, og måtte forlate rittet i ambulanse.

Gilberts første prologseier Det nederlandske etapperittet som avsluttes søndag, ledes foreløpig av Philipe Gilbert. Den tidligere verdensmesteren vant sin første prolog, da han gikk helt til topps på den begivenhetsrike førstedagen av rittet.

Det var belgierens første prologseier noensinne.

- Det var en virkelig spesiell dag. Jeg måtte være veldig fokusert på grunn av alt det som skjedde på etappen. Men jeg klarte å få til et bra tempo med en gang, og holdt dette hele etappen, forteller Gilbert via en pressemelding fra BMC, onsdag kveld.

Ingen nordmenn sykler rittet i Nederland.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet, procycling.no.