Husby blir politi-etterforsket

Kjell Arve Husby er mistenkt for å ha begått en straffbar handling, og er under etterforskning av Uttrøndelag politidistrikt.- En hekseprosess, mener Husby.

Det er konstituert politimester Per Morten Schjetne i Uttrøndelag politidistrikt som har satt i gang etterforskingen.

Bakgrunnen er beskyldninger om at Husby har trakassert unge friidrettskvinner.

- Vi har mistanke om at Husby har begått en straffbar handling og har etter eget initiativ satt i gang en etterforskning, forteller Per Morten Schjetne ved Uttrøndelag politidistrikt til NRK.

- Hekseprosess

Husby reiste i dag til Bergen for å snakke med sin advokat. Først erklærte han sin hensikt om å vente til i morgen med å komme med sin side av saken, men i kveld sto han fram i et intervju med TV 2.

- Denne saken dreier seg om klemmer og massasje som jeg har gitt utøvere. Det er en hekseprosess som ingen fortjener, sa Husby mens han kjempet med følelsene. - Hadde det ikke vært for kona mi Marie, som har vært helt fantastisk...

Husby har tidligere arbeidet med unge kvinnelige friidrettsutøvere både i Norges Fri-idrettsforbund og i Oppdal. Begge steder er han løst fra treneroppgavene den siste tiden, og i går valgte OL-mester Vebjørn Rodal å avslutte sitt mangeårige samarbeid med Husby.

Prioriteres lavt

Per Morten Schjetne sier at det vil bli iverksatt tradisjonell etterforskning ved Oppdal lensmannskontor, med avhør av mistenkte og eventuelle vitner. Saken ikke vil bli gitt høy prioritet.

Plagsom

Unge idrettskvinner i Oppdal skal ha oppfattet Husbys oppførsel som plagsom og innpåsliten, og følt seg utsatt for grov trakassering.