Husby håper på fornyet vennskap med Vebjørn

Jeg håper en gang i framtida at vi blir venner igjen. Men det er en del spørsmål Vebjørn har rotet til som må avklares først. Så får vi se om vennskapet kommer tilbake, sier Knut Arve Husby om sitt forhold til Vebjørn Rodal i et intervju med TV2.

Husby synes det har vært spesielt vondt og sårt å bli sparket av olympiamesteren.

- Vebjørn sier jo sjøl at jeg aldri har gjort ham noe galt, men at han føler at han måtte avslutte vårt treningssamarbeid på grunn av det andre, sier Husby.

I tv-intervjuet snakket den tidligere geni-erklærte treneren ut om hvordan han har opplevd den siste tiden etter at først Norges Friidrettsforbund, Oppdal Friiddrettsklubb og så Vebjørn Rodal avsluttet samarbeidet med ham på bakgrunn av opplysninger om angivelig uanstendig oppførsel mot kvinnelige friidrettsutøvere på Oppdal.

Sladdersak

- Folk som har fornuft tror på den Kjell Arve de kjenner, ikke på den de hører rykter om. Jeg har etterlyst konkrete ting, men foreløpig er det bare kommet beskyldninger og rykter som det er håpløst å forholde seg til, sier friidretts-treneren. På den bakgrunn er han glad for at politiet nå er koblet inn.

- Ja, det gir meg jo sjansen til å forklare meg til noen som vil høre på meg og vurdere det jeg sier opp mot norske lover. Norske lover er jo ikke blitt fulgt her. Dette har vært en sladdersak, en hekseprosess, sier Kjell Arve Husby.

Oppdalingen takker kona Marie, sine tre sønner, naboer og gode venner for støtten de siste tøffe dagene.

- Det var vært helt nødvendig for meg, og veldig godt.

(NTB)