Husby sparket fra alle verv

OPPDAL (Dagbladet): Kjell Arve Husby er sparket fra alle verv og oppgaver i Oppdal Friidrettsklubb, etter at det har kommet sterke beskyldninger mot ham fra noen av jentene han har trent.

OL-mester Vebjørn Rodal vurderer nå om også han skal gi sin suksess-trener sparken, eller om han skal fortsette samarbeidet. Etter hva Dagbladet forstår, har Rodal ennå ikke bestemt seg for hva han skal gjøre.

Det var på et styremøte i Oppdal Friidrettsklubb i går kveld at det ble vedtatt å løse Husby fra alle verv og oppgaver i klubben.

Vedtaket begrunnes med at flere utøvere i klubben har kommet med sterk kritikk av Husbys ledelse av treningsgruppa. Styret fastslår at situasjonen har ført til flere utmeldinger og mangel på sportslige resultater i siste sesong.


Dyp uro

Formann i friidrettsklubben, Oddbjørn Dalslåen, vil overfor Dagbladet ikke si hva kritikken mot Husby går ut på.

- Jeg vil ikke gi noen kommentarer ut over det som står i vedtaket fra styret, men vi regner oss nå for ferdige med denne saken, sier Dalslåen.

Det har vært dyp uro i Oppdal Friidrettsklubb i lengre tid. Allerede i juli brøt Trine Pilskog samarbeidet med Husby. I begynnelsen av september meldte ti utøvere seg ut av klubben på grunn av samarbeidsproblemer med samme mann.

En av jentene som meldte seg ut, Elisabeth Strand Kvalsvik, sier til Dagbladet at de skrev et brev til styret med en begrunnelse for hvorfor de gikk ut.

- Hva det står i denne begrunnelsen vil jeg ikke si noe om, sier Kvalsvik.


Sykemeldt

Etter hva Dagbladet forstår så mener styret å ha mer enn nok på Husby til å avslutte forholdet mellom ham og klubben.

Husby selv var ikke tilgjengelig for kommentar etter at styret hadde fattet sitt vedtak. Hans kone opplyste til Dagbladet klokka 22 i går kveld at Husby hadde lagt seg for å sove.

- Jeg tror ikke han vil kommentere styrevedtaket. Han er sykemeldt og har lagt seg, sa fru Husby.

Tidligere på dagen hadde Dagbladet telefonkontakt med treneren. Han hevdet da å ha gitt klubben beskjed om at det for neste år bare er aktuelt for ham å trene Vebjørn Rodal.


Hets

- Jeg vet det er en hetskampanje på gang, men det kan jeg ikke si noe om, sa Husby.

- Hva går denne hetsen ut på?

- Det vil jeg ikke si noe om, det har jeg ingen kommentar til.

- Hvorfor skulle noen være interessert i å sette i gang en slik kampanje mot deg?

- Det er klart at når en ikke kan ta folk på saklig vis, så må en gjøre det på andre måter, sa Kjell Arve Husby, før han føyde til: «Nei, det her e' ein mild bris i eit vassglas».


Rodal tenker

Men brisen må ha blitt til storm da styret sparket Husby ut av alle verv. Det gikk i går sterke rykter om at også Vebjørn Rodal har sparket sin suksess-trener, men dette skal etter hva Dagbladet forstår ikke være riktig.

I pressemeldingen fra styret i friidrettsklubben, står det at samarbeidet mellom Rodal og Husby ikke er regulert gjennom avtaler med Oppdal Friidrettsklubb.

Da Dagbladet snakket med Husby i går formiddag mente han også at han fortsatt er trener for OL-mesteren.

- Jeg har ikke hørt noe fra Vebjørn Rodal i så måte. Jeg regner med at jeg får høre det fra han før du får høre det, sa Husby, som likevel hørtes litt usikker ut.

- Hvis Vebjørn vil kutte meg ut, så får du snakke med ham om det. Jeg har iallfall ikke fått noen beskjed fra ham om det, sa Husby.

  • Etter hva Dagbladet forstår vurderer nå Rodal samarbeidet med Husby, ut fra de sterke beskyldninger andre utøvere i klubben har kommet med mot treneren. Men han skal ennå ikke ha bestemt seg for hva han skal gjøre. Rodals kone, Liv, sa til Dagbladet i går at Vebjørn ikke var hjemme, og at han ikke kommer til å være tilgjengelig for kommentar til denne saken.

Ifølge en treningskompis, dro Rodal på fjellet etter å ha tatt en joggetur i går.

<B>SLUTT: Sist vinter hadde Kjell Arve Husby treneransvaret for en rekke lovende løpere i Oppdal. Nå har flere av utøverne forlatt klubben, og Husby har fått sparken.