Husby tilbyr toppklubber løpe-hjelp

Vebjørn Rodals tidligere trener Kjell Arve Husby tilbyr norske fotballklubber hjelp til å bedre spillernes løpsteknikk. Vålerenga-trener Tom Nordlie er skeptisk, men ikke avvisende til tilbudet.

- Når jeg ser fotballkamper ser jeg mye rar og uøkonomisk løping, sier Husby, og tilbyr sin eksperthjelp til de lag som vil ha det. Det er bare å ringe det, så stiller jeg, sier den tidligere suksesstreneren til Dagsavisen.

Kritisk blikk

Dagbladet spør Vålerenga-trener Tom Nordlie om Husbys tilbud kan være av interesse for hovedstadsklubben.

- Jeg er alltid positiv til innspill utenfra, men jeg ville ha sett på opplegget med kritiske øyne, sier Nordlie.

Han har ikke tro på at det er så enkelt som å hente inn ekspertise på alle områder, og så vil spillerne automatisk bli mye bedre.

- Lillestrøm prøvde dette for noen år siden i samarbeid med Olympiatoppen. Problemet var at alle de forskjellige trenerne ønsket å prioritere sitt området og dermed ble totalbelastningen for stor. De manglet en mann som kunne styre alt ovenfra, og som hadde oversikt over det totale treningstilbudet til spillerne.

Åpen for impulser

Den tidligere Odd-treneren ønsker derfor heller å prioritere treningsmetoder der det fremtvinges situasjoner som er mest mulig like de som oppstår i kamp.

- Vi må trene mye på de situasjonene vi møter i kamp, sier Nordlie om den saken.

Han er likevel ikke helt avvisende til å hente inn ekspertise utenfra. Han sier:

- Vi har mye å hente på mange områder og det kan være fornuftig å hente inn hjelp fra tid til annen. Jeg tror likevel som en hovedregel at det blir for enkelt å tro at det å hente inn ekspertise uten videre vil bedre presentasjonene. Fotballspilleres bevegelsesmønster og prestasjoner er alt for komplisert til det, avslutter Tom Nordlie.