- Huseklepp er en villmann

Utenlandsprofilene mener han er klar for en større liga.

MÅLFARLIG: Erik Huseklepp overlistet John O'Shea og Shay Given én gang, og var nær ved å score minst ett til. Foto: Peter Morrison, AP/Scanpix
MÅLFARLIG: Erik Huseklepp overlistet John O'Shea og Shay Given én gang, og var nær ved å score minst ett til. Foto: Peter Morrison, AP/ScanpixVis mer

DUBLIN (Dagbladet): Siden sommerferien har Erik Huseklepp scoret fire mål på seks kamper. Han scoret begge Norges mål mot Frankrike  og det eneste i kvalikkampen mot Portugal.

I går ble han matchvinner igjen i privatkampen mot Irland. Og igjen blomstret han etter å ha blitt flyttet fra kant- til spissposisjon etter pause.

- Jeg har hatt noen gode kamper som kantspiller også, og synes det gikk greit i første omgang, og så kom jeg skikkelig i gang i andre, sier Huseklepp.

Han var med på oppbygningen, og var deretter sist på ballen da Norge sikret seieren med en praktkontring rett før slutt i Dublin.

Nær ett mål til Huseklepp kunne også scoret like etter pause, da han løp fra det irske forsvaret i jakten på et langt, norsk framspill. Men Shay Given hadde forlatt det irske målet og ryddet unna på 16-metersstreken.

- Han var egentlig på bærtur, jeg kunne lobbet over ham. Men jeg ble så overrasket over at han var der, sier Huseklepp.

Huseklepp svarer unnvikende på spørsmål om mulige overganger til utlandet. Han har vært regnet som et av de heteste salgsobjektene i Tippeligaen de siste årene, men enn så lenge har ingenting skjedd.

Men han får gode skussmål av de største utenlandsprofilene på landslaget.

- «Huse» er en villmann, sier John Arne Riise, og sikter til den utrettelige løpingen på jakt etter rom og baller.

Utfordring i PL Bjørn Helge Riise fortalte tidligere i uka til Nettavisen at han har skrytt av Huseklepp til Fulhams speider.

Fulham-kollega og landslagskaptein Brede Hangeland vil ikke gå like langt.

- Jeg snakker ikke noen inn på laget i Fulham. Men det er ingen tvil om at han er en bra spiller, sier Hangeland.

- Hvordan vil du vurdere ham opp mot andre Premier League-spisser du møter?

- Erik er vel så vanskelig å spille mot som mange spisser i Premier League. Utfordringen for ham er at det er mer kompakt i Premier League, og mindre rom å løpe i. Men han kunne godt spilt i en større liga, sier Hangeland.

Gamst-skryt Morten Gamst Pedersen serverte Huseklepp en perfekt ball før gårsdagens scoring. Han mener Huseklepps rolle både i oppbygningen og fram mot avslutningen av angrepet er et bevis på hvilken klasse han holde.

- Det Huseklepp gjør etter at han har lagt igjen til Ruben, og bare dundrer inn i feltet, viser hvilken måljeger han er, sier Gamsten.

En utfordring for Huseklepp, i alle fall om man skal snakke om Premier League, er hodespillet hans. Han sier selv at det var godt at innlegget kom langs bakken fra Gamst.

- Når jeg er spiss, er de innleggene bedre enn å «henge dem opp», sier Erik Huseklepp.