SKAPTE TRØBBEL: Erik Huseklepp viste muskler i Slovakia i går, og sendte samtidig ut en advarsel til tippeligaforsvarerne halvannen uke før seriestart. - Jeg har blitt sterkere siden i fjor, sier Brann-spissen. Her er det Jan Durica som må gi tapt i en duell. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
SKAPTE TRØBBEL: Erik Huseklepp viste muskler i Slovakia i går, og sendte samtidig ut en advarsel til tippeligaforsvarerne halvannen uke før seriestart. - Jeg har blitt sterkere siden i fjor, sier Brann-spissen. Her er det Jan Durica som må gi tapt i en duell. Foto: Håkon Mosvold Larsen, ScanpixVis mer

Huseklepp fikk betalt for timene i styrkerommet

Brukte muskler for å skaffe Norge sjanser.

||| ZILINA (Dagbladet): Drillo hadde planlagt at Daniel Braaten og Erik Huseklepp skulle spille en omgang hver mot Slovakia.

- Da ba Erik om å få spille andre omgang, forteller landslagssjefen.

Det var ikke noe dumt valg. For etter at muskelbunten Braaten hadde mørnet det slovakiske forsvaret i én omgang pluss et kvarter, ble det store rom til en bakromssmart Huseklepp.

Han startet perfekt på et gjennomspill fra Tom Høgli og brukte rå muskelkraft i en skulderduell med en slovakisk stopper. Avslutningen traff keeper, men returen havnet hos Morten Moldskred som banket inn vinnermålet.

- Når jeg spiller alene på topp, oppsøker jeg ikke duellene men leter etter rom. Jeg er ingen tanksenter, sier Huseklepp.

Har trent mye styrkeMen han forteller at han har lagt ned mye arbeid i styrketrening både med laget og på egen hånd.

- Jeg har jobbet mye med fysikken i vinter, og føler meg sterkere, sier Brann-spissen til Dagbladet.

- Huseklepp er som en virvelvind foran der. Han gjorde et veldig godt innhopp, sier John Arne Riise.

- Veldig gode i førsteNorge startet begge omganger med høyt press, og lyktes godt med det - særlig i den første omgangen.

- Vi var veldig gode i første omgang, og disiplinen var god. I andre omgang mistet vi presset. Vi var heldige som scoret på den første sjansen i andre omgang, sier Drillo.

Før pause hadde Slovakia ett skudd i stolpen, og en heading som Jon Knudsen reddet på mirakuløst vis. Daniel Braaten hadde Norges største sjanse før pause, men headet i stolpen.

I andre omgang presset Slovakia hardt i en periode før Norges mål, men skapte ingen helt klare sjanser. I stedet fikk Norge kontre inn ledermålet.

Moldskreds førsteDrillos gutter kunne scoret både ett og to til da Slovakia satset framover i jakten på utlikning.

Morten Moldskred hadde den aller største sjansen og burde kanskje gjort sitt andre mål alene med keeper.

- Jeg burde scoret ett til. Det var dårlig av meg, men jeg var sliten, sier RBK-angriperen som scoret sitt første landslagsmål.

- Det er spesielt å score det første, og siden vi vant går den misbrukte sjansen raskt i glemmeboka, lover Moldskred.

FØRSTE MÅL: Morten Moldskred feirer sin første landslagsscoring i sin femte kamp. Han var iskald på returen etter skuddet til Huseklepp. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
FØRSTE MÅL: Morten Moldskred feirer sin første landslagsscoring i sin femte kamp. Han var iskald på returen etter skuddet til Huseklepp. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer