Huseklepp fikk mentorjobb for Brann-helten Ojo

- Perfekt at de ikke savner meg, sier han.

MATCHVINNER I FORRIGE HJEMMEKAMP: Erik Huseklepp scoret kampens eneste mål da Portugal ble slått på Ullevaal i fjor høst. Mot Danmark blir han fort mannen som skal skjære inn fra høyrekanten og gi Moa støtte så ofte som mulig. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
MATCHVINNER I FORRIGE HJEMMEKAMP: Erik Huseklepp scoret kampens eneste mål da Portugal ble slått på Ullevaal i fjor høst. Mot Danmark blir han fort mannen som skal skjære inn fra høyrekanten og gi Moa støtte så ofte som mulig. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): Brann mistet sin største profil da Erik Huseklepp gikk til Bari for 15 millioner kroner i vinter.

- De har nå ingen artist, ingen profil, ingen helt. Ingenting som frister publikum. Enkelt og greit, oppsummerte lokalavisa BA.

Og selv om det selvsagt er for tidlig å konkludere etter én serierunde, viste Huseklepp-erstatter Kim Ojo så spennende saker i seriepremieren mot Rosenborg at han umiddelbart ble omfavnet som en ny helt av Bergens-publikummet.

TV-bildene av supporterne på vei ut stadionportene viste fotballgalskap i fri utfoldelse. Uten at det kom som noen overraskelse på Huseklepp.

- Nei, det er ikke uvanlig i Bergen. Det er helt normalt. Men også det som er utrolig gøy med Brann, sier han til Dagbladet.

- Brann kan få kanonstart
Huseklepp koste seg like mye med Ojos herjinger med RBK-forsvaret, den tidligere Nybergsund-spissen ble belønnet med en åtter på børsen i Dagbladet etter scoring, målgivende og to tverliggertreff.

- Han var veldig god, det så ut som han gjorde akkurat hva han ville, sier han.

Ojo kom til Brann bare én måned før Huseklepp satte kursen mot Italia og Serie A. Men nigerianeren brukte tida godt, og sugde til seg all den kunnskapen han greide før «læremesteren» forsvant.

- Jeg trente med ham en måned før jeg dro. Han var veldig lærevillig, og veldig ydmyk. Han spurte meg alltid om hva han skulle gjøre. Og han spurte treneren. Jeg tror han blir veldig god i år.

- Så god at du ikke blir savnet lenger?

- De savner meg ikke i det hele tatt. De vant jo allerede, sier Huseklepp og gliser.

- Det er vel i overkant beskjedent, kanskje?

- Det er ingen som nevnte meg etter kampen sist. Så det er perfekt, det. Jeg ønsker Brann alt godt og håper de gjør det veldig bra. Det er viktig at de ikke bruker seieren over RBK som noen hvilepute, men som en voldsom inspirasjonskilde. Da kanskje de kan få en kanonstart, spår Huseklepp.

Bedre trent enn noen gang
Det samme kan man ikke si om hans egen start i Bari, der han fortsatt er målløs for den desiderte tabelljumboen i Serie A. Men Huseklepp føler han har tatt nivået «ganske bra», og ikke minst at han er i toppslag før lørdagens kamp mot Danmark.

- Jeg er bedre trent enn noen gang. Jeg kjenner at det kommer veldig godt med å ha trent veldig hardt i vinter, før jeg gikk til Italia. Der vi også trener hardt, sier han til Dagbladet.

HERJET MED ROSENBORG: Erik Huseklepp dro til Italia, spurte Kim Ojo forgjengeren ut om alt som var verdt å vite. Mot Rosenborg tok han Bergen med storm. 

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
HERJET MED ROSENBORG: Erik Huseklepp dro til Italia, spurte Kim Ojo forgjengeren ut om alt som var verdt å vite. Mot Rosenborg tok han Bergen med storm. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer

- Har du tester som viser dette, eller er det bare magefølelsen?

- Jeg meker at jeg aldri har vært så bra trent som nå. Jeg trente kanonhardt med Brann før jeg reiste, og før det hadde jeg en egentreningsperiode som var veldig bra.

- Det er ikke blitt for hardt?

- Beina er gode også. Jeg gleder meg rett og slett veldig til lørdag, sier Huseklepp.

Stor frihet
Som Norges kanskje giftigste kontringsspiller kan han bli en viktig mann mot danskene, Williams Kvist har i hvert fall pekt ut de norske overgangene som noe å se virkelig opp for på lørdag.

Huseklepp har en fri rolle på høyrekanten, der han får skjære inn i banen og helt over på motsatt kant slik han ønsker.

- Jeg får lov til å gjøre det, men jeg må ikke gjøre det så ofte at det hele tida blir store rom på min side. Men om jeg av og til ikke rekker tilbake, har vi en så løpssterk midtbane at de klarer å dekke opp til jeg er tilbake på plass.

- Hva slags kampbilde ser du for deg?

- Det er vanskelig å si. Danmark liker å spille ball, men det gjør faktisk vi også. Det er ikke sånn at vi bare ligger nede og venter på dem, det synes jeg vi har vist i de siste kampene. Men ja - vi er gode på kontringer også. Så om vi får sjansen til det, kjører vi selvsagt på, sier Huseklepp.