Huseklepp frustrert etter drømmescoring

Brann raste etter seiersmålet til Stabæk.

SUPERSCORING: Erik Huseklepp scoret et mål for DVD-historien, men det hjalp fint lite mot Stabæk. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
SUPERSCORING: Erik Huseklepp scoret et mål for DVD-historien, men det hjalp fint lite mot Stabæk. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer

|||FORNEBU (Dagbladet.no): Stabæk - Brann 2-1.

Erik Huseklepp scoret et mål som definitivt kommer langt opp på listene over årets mål, men det alene var ikke nok til at Brann fikk med seg noen poeng hjem til Bergen.

For Stabæk - uten suspenderte Daniel Nannskog - slo tilbake umiddelbart da Christian Keller utliknet og ti minutter før slutt sørget Pontus Farnerud for bæringene passerte vestlendingene på tabellen.

- Vi begynner å få kontroll bakover nå, og det er jeg veldig fornøyd med. Fire seire på fem kamper lover godt, sier Stabæk-trener Jan Jönsson til Dagbladet.

Årets mål?
Brann sto med kun ett tap på sine siste sju kamper før møtet med Stabæk, mye takket være en Erik Huseklepp som virkelig har funnet profformen. Har 24-åringen vært god tidligere, er det vanskelig å finne de rette superlativene for innsatsen mot Stabæk.

1-0-målet midtveis i førsteomgangen var verdt inngangspengene alene, en aldeles utsøkt lobb fra sekstenmeteren - over en parkert Jon Knudsen og inn i det bakerste krysset. TV 2 trenger ikke å avholde noen kåring for rundens mål denne runden - knapt nok en for årets mål.

- Mitt beste mål noensinne. Jeg siktet på krysset, men det var deilig å se den gå inn, sier Huseklepp til Dagbladet.

Og Huseklepp-showet stoppet ikke der. Riktignok var Christian Keller en skikkelig festbems da han dunket inn 1-1 bare fem minutter etter Huseklepp-scoringen, men sistnevnte var fortsatt like på hugget. 

Slalåmfintene i siste minutt av førsteomgangen hadde gjort Ingemar Stenmark grønn av misunnelse, Stabæk-spillerne lå strødd innenfor egen sekstenmeter, og bare en særdeles opplagt Jon Knudsen gjorde at pausekupongen viste en U.

- Det var frustrerende å ikke sette den, der bør jeg score. Utrolig frustrerende at vi ikke får poeng i dag, sier Huseklepp.

SEIERSMÅLET: Pontus Farnerud setter her inn Stabæks andre mål mot Brann. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
SEIERSMÅLET: Pontus Farnerud setter her inn Stabæks andre mål mot Brann. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer

Raste mot seiersmålet
Huseklepp fortsatte som han slapp i begynnelsen av andreomgangen, og sto bak de to farligste Brann-sjansene i innledningen av andreomgangen. Etter hvert gikk imidlertid både Huseklepp og resten av Brann-spillerne tomme for krefter, og Stabæk begynte å kjøre over bergenserne.

Fredrik Berglund var nære ved et par et par anledninger, men først da sju minutter gjensto tok hjemmelaget sin fortjente ledelse. Pontus Farnerud snek seg inn ved første stolpe, fikk to muligheter, og satte den andre kontant i mål - på ingen måte ufortjent.

Brann-spillerne raste derimot mot dommer Espen Berntsen, for Olafur Örn Bjarnason lå nede med en hodeskade da Farnerud scoret. Islendingen fikk støvelen til Mikkel Diskerud i hodet i en situasjon i forkant.

- Jeg så ikke situasjonen, men dommerne pleier jo å stoppe spillet når det er hodeskade, sier en skuffet Huseklepp.

Med seieren snek Stabæk seg forbi Brann på tabellen, og opp på en sjetteplass. Med fire seire på sine fem siste kamper ser Stabæk endelig ut til å ha funnet formen - noe som kan bli særs innbringende nå som Champions League-kvalifiseringen straks skal til å starte.