Huseklepp gjorde som van Basten

Får Hangeland-skryt.

BISLETT (Dagbladet.no): Bortsett fra Alanzinho, finnes det neppe mer sjanseskapende spillere eller bedre driblere i Tippeligaen enn Erik Huseklepp. Men du trenger ikke lete lenge for å finne bedre avsluttere.

For selv om 24-åringen tidvis har snurret rundt med motspillere i høst, har han fått kritikk for sin manglende giftighet foran mål, deriblant av Åge Hareide.

På sin første A-landslagstrening ga Huseklepp svar på tiltale. Fra nærmest død vinkel klistret Brann-spissen ballen opp i motsatt vinkel, attpåtil med feil fot.

- Van Baste-klasse

Kanskje var det et lykketreff, men det holdt lenge til å imponere kaptein Brede Hangeland. Som uoppfordret brøt inn mens Dagbladet.no sto og snakket med Huseklepp etter endt trening.

- Van Basten-klasse, gliste Fulham-stopperen.

Og la til:

- Ingen har debutert på den måten noen gang!

FORNØYD FERSKING: Erik Huseklepp var brukbart fornøyd med sin første a-landslagstrening i går. Scoret gjorde han også. Med feil fot. Fra nesten død vinklel. I krysset. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
FORNØYD FERSKING: Erik Huseklepp var brukbart fornøyd med sin første a-landslagstrening i går. Scoret gjorde han også. Med feil fot. Fra nesten død vinklel. I krysset. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

- Gikk greit

Selv styrer Huseklepp unna sammenligninger med det legendariske målet fra EM-finalen i 1988.

- Jeg fikk vel bra treff, konstaterer han.

- Hvordan synes du det gikk på din første trening?

- Det var kjekt. Jeg følte det gikk greit i dag, jeg fikk til en del pasninger og satser på å prestere på hver trening framover.

- Er du fornøyd med å bare være en joker?

- Jeg kan godt være joker, men tenker bare på å prestere, gjentar Huseklepp.

Ikke tilskuer

Huseklepp gjorde som van Basten

Selv om han er fersk på landslaget og spiller med langt mer meritterte spillere, har han ingen planer om å stå med lua i hånda.

- Du må vise hva du kan. Jeg har ingen planer om å stå og se på, jeg skal vise at jeg har noe her å gjøre, sier han.

Jan Gunnar Solli mener det er på tide at Huseklepp får leke med de store gutta. Men han nekter å se på lagkompisen i Brann som en konkurrent.

- På landslaget er vi lagkamerater, ikke konkurrenter. Jeg skal gi Erik et klapp på skuldra om han får sjansen, akkurat som han gir meg et klapp på skuldra om jeg spiller. Uansett mener jeg Erik burde fått sjansen tidligere. Nå har han fått den, og jeg tror han vil bruke den bra, sier Solli til Dagbladet.no.