Huseklepp har fått høne oppkalt etter seg

Gift kvinne fotograferer Gamst etter hver kamp. Landslagsguttas super-supportere.

ALLE SLAGS FANS: Brede Hangeland sier det er et bredt spekter av fotballfans i alle aldre i England. Selv får Fulham-stopperen stort sett gå i fred. - Jeg glir fint inn i storbyen, sier han. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet
ALLE SLAGS FANS: Brede Hangeland sier det er et bredt spekter av fotballfans i alle aldre i England. Selv får Fulham-stopperen stort sett gå i fred. - Jeg glir fint inn i storbyen, sier han. Foto: Bjørn Langsem, DagbladetVis mer

DUBLIN (Dagbladet): Da landslagets kaptein Brede Hangeland ble kåret til årets spiller under NISO-gallaen på søndag, åpnet han takketalen med å fortelle om et møte med en spesiell supporter.

Han satt på en kafe i London da en dame på over 80 med rullator kom bort til ham og sa:

- Hangeland! Well done on saturday, son!

Hangeland sier han har langt flere av de spesielle møtene med supportere i England enn han har opplevd i Norge og Danmark.

- Det er et mye bredere spekter av fotballfans der. Det er ikke bare unge menn, men også gamle folk, små barn og også damer. Fotballen treffer et bredt lag av befolkningen, sier Hangeland til Dagbladet.

Han er ikke alene på landslaget om å ha supportere som skiller seg fra den stereotype fotballpub-gjesten. 

Reiser jorda rundt John Arne Riise har en kvinnelig supersupporter i Hongkong, Joyce, som han fortalte om på bloggen sin tidligere i år. Han møtte henne først da Liverpool spilte treningskamp i Hongkong. Men hun har tatt turen til Europa flere ganger siden, og lot seg ikke affisere av at Riise skiftet klubb og land.

- Hun kom til Liverpool tre-fire ganger, og nå har hun vært i Roma tre-fire ganger også. Hun reiser alene til Europa og besøker meg på treningsfeltet, forteller Riise til Dagbladet.

HONGKONG-FAN: John Arne Riise har en personlig supporter som jevnlig flyr fra Hongkong for å møte ham. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet
HONGKONG-FAN: John Arne Riise har en personlig supporter som jevnlig flyr fra Hongkong for å møte ham. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet Vis mer

Og hun følger med favoritten og familien hans også når hun ikke tar turen til Europa.

- Hun husker alltid på bursdagen min, og ikke bare meg, men hun sender også gaver til kona mi og barna mine. Hun er ikke en sprø supporter, hun er bare hyggelig, forsikrer Roma-backen.

- Har du funnet ut hvorfor hun er så stor fan nettopp av deg?

- Nei, jeg har ikke turt å spørre. Jeg er redd for å miste henne, sier Riise og ler.

- Tar bilde etter hver kamp Morten Gamst Pedersen har også en personlig supporter som er litt over middels begeistret for ham.

- Jeg har en ivrig fan som tar bilde av meg etter hver kamp. Sist fikk jeg en kopp med bilde av meg på, forteller han.

Gamsten tror ikke kvinnen, som han anslår at er i 40-årene, er på sjekker'n.

- Nei, hun er gift og alt. Men til og med mannen hennes sier at hun elsker meg. Etter sist sesong fikk hun drakta mi, sier Gamst Pedersen.

Høna Huseklepp Erik Huseklepp kan fortelle at det finnes spesielle supportere også på mer hjemlige trakter. I og rundt Bergen er også entusiasmen stor.

FOTO-FAN: En kvinnelig Blackburn-fan tar bilde av Morten Gamst Pedersen etter hver kamp.  Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet
FOTO-FAN: En kvinnelig Blackburn-fan tar bilde av Morten Gamst Pedersen etter hver kamp. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet Vis mer

Og av en eller annen grunn er det særlig i dyrenes verden Branns driblesterke angriper setter spor etter seg.

- Jeg har fått en høne oppkalt etter meg på en gård. Jeg fikk et brev om det, det er nok det mest spesielle jeg har opplevd, sier Huseklepp til Dagbladet.

Men det finnes også større fjærkre som er oppkalt etter Huseklepp. I akvariet i Bergen ble en pingvin i fjor døpt Erik Pingleklepp etter en nettavstemning hos Bergensavisen.

- Men det navnet stemmer jo ikke, sier Huseklepp, som brukte mye tid i styrkerommet sist vinter for å kvitte seg med pingle-stempelet.

FJÆRKRE: I brevs form har Erik Huseklepp blitt informert om at ei høne er oppkalt etter ham. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet
FJÆRKRE: I brevs form har Erik Huseklepp blitt informert om at ei høne er oppkalt etter ham. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet Vis mer