Huseklepp kobles til Premier League-klubber

Celtic kan få konkurranse.

MATCHVINNER: Erik Huseklepp scoret mot Irland i november. Det ble lagt merke til i skotske Celtic, som har har sterke bånd til den grønne øya. Foto: AP/Peter Morrison
MATCHVINNER: Erik Huseklepp scoret mot Irland i november. Det ble lagt merke til i skotske Celtic, som har har sterke bånd til den grønne øya. Foto: AP/Peter MorrisonVis mer

(Dagbladet): I går kom Brann-leder Roald Bruun-Hanssen hjem fra Skottland, uten en avtale om et salg av Erik Huseklepp til Celtic.

Ifølge skotske aviser har Glasgow-storklubben økt sitt bud til omlag 13 millioner kroner, med klausuler om mer, mens bergenslaget ønsker opp mot 20.

Dersom Celtic ikke punger ut mer løper risikerer de at Brann selger Huseklepp til en annen klubb, skriver The Herald. Avisa mener at både Liverpool, Newcastle United, Blackburn Rovers og Nottingham Forest tidligere har vært interesserte i nordmannen som scoret mot Skottland høsten 2009.

Daily Record nevner også Blackburn og Newcastle, og klasker på Stoke, Wigan, Le Mans, Mainz og Hoffenheim.

Heitest i Norge The Scotsman tror seddelbunkene gjøres klare i både Spania, Frankrike, Tyskland og England - dersom Celtic ikke kommer til enighet med rødtrøyene fra Vestlandet.

Celtic-spiller Thomas Rogne er blitt spurt om landsmannen som er Parkhead-aktuell, og han snakker ikke akkurat prisen ned.

- Erik er antakelig den heiteste spilleren i Norge for tida. Han har gjort det veldig bra for sin klubb de to-tre siste årene, og han har også vært bra på landslaget, sier den tidligere Stabæk-stopperen.

Hjemme i Norge fortsetter spiss og klubb kjeklingen om hvilke løfter Huseklepp har fått av Brann. Klubben avviser at de har avtalt at 26-åringen skulle få gå til en mindre sum dersom en storklubb melder seg, det gjaldt bare overgangsvinduet i sommer.

- Det kjenner jeg meg ikke helt igjen i. Det må jeg innrømme, sa Huseklepp til TV 2 Sporten i går.

Agent støtter Brann I dagens Bergens Tidende støttes klubben av Huseklepps tidligere agent, Stig Lillejord.

- Det riktige er at det var en avtale mellom partene at dersom det kom en interessert klubb på banen i overgangsvinduet i fjor sommer, skulle prisen på Erik vurderes som om han hadde et halvt år igjen av kontrakten, sier Lillejord til avisa.

En klubb som verken byr store eller små summer for Huseklepp er Celtics erkerival Rangers. Manager Walter Smith avviser gårsdagens rykter slik.

- Vi har aldri forhørt oss om den spilleren, sier Smith.

Verken Brann-leder Bruun-Hansen eller agent Morten Wivestad besvarte Dagbladets henvendelse i dag tidlig.