Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Huseklepp med mot Skottland og Nederland

Og Espen Johnsen er tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Erik Huseklepp er med i troppen til de to tøffe VM-kampene som venter for Norge. Brann-yndlingen har imponert som spiss for rødtrøyene i høst, og herjet blant annet vilt med Deportivo la Coruna.

- Huseklepp var frisk mot Coruna, som er en internasjonal kamp. Det er en av kampene vi virkelig kan bedømme spillerne på, og han er en annerledes type spiller enn det vi har. Han kan skape gjennombrudd alene, er frisk og freidig, utfordrer på egenhånd, sier Hareide.

Ellers kan Hareide glede seg over å ha en frisk Bjørn Helge Riise tilbake.

- Vi har tro på Bjørn Helge, han var en av våre bedre i EM-kvaliken. Han har spilt indreløper og kant, og kjenner medspillere godt. Vi er avhengig av å bygge gode relasjoner. Bjørn Helge er en av dem som har vært god til det, sier Hareide.

Johnsen tilbake

Det har vært mye debatt rundt keeperplassen den siste tida. De fleste venter at Jon Knudsen vil stå i mål. Men Rune Almenning Jarstein er også i troppen. Han ble nylig satt på benken i Rosenborg, men har spilt igjen etter at Alexander Lund Hansen ble skadd.

- Rune er tilbake i målet nå, forhåpentligvis står han mot Brøndby på torsdag. Det vil gi oss en pekepinn på hvor han står, sier Hareide.

I tillegg har landslagssjefen tatt med Strømsgodsets Espen Johnsen som en liten overraskelse.

EN JOKER: Erik Huseklepp har spisskompetanse ikke mange andre norske fotballspillere har. Hareides har tatt ham med i troppen til landskampene mot Skottland og Nederland. Foto: SCANPIX
EN JOKER: Erik Huseklepp har spisskompetanse ikke mange andre norske fotballspillere har. Hareides har tatt ham med i troppen til landskampene mot Skottland og Nederland. Foto: SCANPIX Vis mer

Wæhler inne igjen

Landslagssjefen har samtidig litt å tenke på både på midtstopper- og keeperplassen. I Tore Reginiussens skadefravær må Hareide finne en ny makker til Brede Hangeland. Kjetil Wæhler er hentet inn.

- Vi har tre typer midtstoppere med oss. Wæhler vikarierte for Hagen i Moldova, og operrerte godt sammen med Brede Hangeland. Dessverre har han vært ute med skader, men han har fart og duellstyrke. Morten Skjønsberg er en yngre spiller med mindre fartstid, men har vært veldig god. Han er sikker i duellspillet. Atle Roar Håland er litt mer lik Brede. Han er hurtig langs bakken, en spillende midtstopper, sier Hareide.

Tarik Elyonoussi er utelatt igjen.

Skjev start

Norge har kommet skjevt ut i VM-kvalifiseringen etter den skuffende 2-2-kampen mot Island.

11. oktober venter Skottland på Hampden Park, før Nederland gjester Ullevaal fire dager senere.

Åge Hareide har ikke ønsket å tallfeste hvor mange poeng Norge bør sanke i to kampene for at VM-håpet skal holdes levende. Men med mindre enn tre poeng ser det temmelig mørkt ut.

image: Huseklepp med mot Skottland og Nederland
<B>HAR FÅTT EN SKJEV START:</B> Åge Hareide og Norge trenger poeng etter den skuffende 2-2-kampen mot Island.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!