Huseklepp-showet som lukter medalje

Scoret to da Odd ble slått i Bergen.

Brann-Odd: 2-0 (1-0)

BERGEN (Dagbladet) : Erik Huseklepp sørget for to mål og Branns fjerde hjemmeseier da Odd kom på besøk i Bergen.

Og dermed lukter det medalje i Bergen.

Superservitør Amin Askar sørget for to målgivende pasninger til Erik Huseklepp som har funnet målformen for alvor etter en treg start på topp for Brann.

Men det ble ingen minneverdig forestilling i Bergen.

Løsnet rett før pause Førsteomgang var nok sesongens dårligste av Brann, med mange feilpasninger, lite bevegelse framover og ingen målsjanser. Heller ikke Odd skapte stort, og dermed ble det mer kriging, spark og løp.

De fleste på tribunen så nok for seg en målløs førsteomgang. Men i det 45. minutt våknet hurtigtoget Amin Askar på høyrevingen. Han kom seg ned til dødlinjen, og innlegget knallet Erik Huseklepp inn. Dette var den eneste store sjansen i førsteomgang. Da er det typisk for et lag i medgang at den går i mål.

Huseklepp showet fortsatte Duoen Askar-Huseklepp fortsatte det gode samspillet som de avsluttet førsteomgang med. I tillegg så det ut til at de rød-hvite hadde fått klar beskjed om å begynne å angripe i stedet for å spille tversover og bakover, som de gjorde store deler av de første 45 minuttene.

Å angripe hjelper som regel i fotball om man vil ha mål. I det 51. minutt fikk Askar kriget til seg ballen på høyresiden. Innlegget ble knotet i beina til Huseklepp fra Morten Fevang, og Brann-spissen takket pent og satte ballen, via Gunnarssons legg, kontant i nettet bak Andrè Hansen. Og dermed står Huseklepp med tre scoringer så langt i sesongen.

- Jeg har jobbet veldig hardt i vinter, og de siste fire kampene har det gått mye bedre. Og i de siste to har jeg jo også begynt å score, sier en fornøyd Erik Huseklepp til TV 2 etter kampen.

Brann skrudde opp tempoet etter pause, og Odd hang ikke lenger med i svingene.

Huseklepp var nært sitt tredje mål, og Amin Askar hælsparket i stanga.

 HUSEKLEPPEN:  Erik Huseklepp ble helten på hjemmebane, da Odd gjestet Brann Stadion fredag kveld. Huseklepp satte inn to baller bak keeper André Hansen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
HUSEKLEPPEN: Erik Huseklepp ble helten på hjemmebane, da Odd gjestet Brann Stadion fredag kveld. Huseklepp satte inn to baller bak keeper André Hansen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Brann vant fortjent sin fjerde hjemmeseier på rad. Og Huseklepp har for alvor meldt seg på i kampen om toppscorertittelen i Eliteserien i år, og var banens beste mot de sorte og hvite fra Skien.

- Jeg har litt flyt som jeg ikke hadde for tre-fire kamper siden, forteller Huseklepp til TV 2, om sin egen formutvikling så langt i sesongen.

- Og det er alltid artigt å score mål, smiler bergenseren.

Branns hengslete spydspiss var sammen med Amin Askar den store forskjellen på Brann og Odd.

Brann ligger nå på andreplass, og inne blant topp tre har de tenkt å bli værende.

Skuffet Gunnarsson En som ikke var like fornøyd etter kampen var Odds Niklas Gunnarsson, som ikke greide å hindre Huseklepp i å sette inn kampens andre.

- Utrolig surt. Jeg synes vi spiller en bra kamp, og har ballen mer enn Brann, så det oppleves dritt, sier en skuffet Gunnarsson.

Og han legger ikke skjul på at det ikke kjennes bra ut at det var hans egen legg som var sist på ballen før den fant nettmaskene rett etter pause.

- Det kunne ikke vært verre. Men jeg må bare tenke positivt, og tenke fremover på neste kamp.