Huseklepp sier fra seg to mill. for å forlate Brann

- Jeg ønsker virkelig å spille for Celtic.

SLIPP MEG FRI: Erik Huseklepp ivrer etter å bli Celtic-spiller, og har på eget initiativ sagt fra seg et stort beløp han skulle fått utbetalt i forrige uke. Foto: (AP Photo/Peter Morrison)
SLIPP MEG FRI: Erik Huseklepp ivrer etter å bli Celtic-spiller, og har på eget initiativ sagt fra seg et stort beløp han skulle fått utbetalt i forrige uke. Foto: (AP Photo/Peter Morrison)Vis mer

(Dagbladet): Brann har forlangt 20 millioner kroner for å slippe Erik Huseklepp til Celtic, en prislapp skottene så langt ikke har vært villige til å innfri.

26-åringen ivrer imidlertid såpass etter å bli Celtic-spiller at han selv er villig til å bidra økonomisk for at overgangen skal gå i orden.

Bergens Tidende skriver i dag at Huseklepp gir avkall på 1,7 millioner kroner i sign-on-fee, som han etter planen skulle få utbetalt denne måneden, i tillegg til rundt 200 000 kroner i feriepenger.

- Dette er mitt bidrag
Denne avtalen ble inngått i fjor vår, da Brann-spissen signerte en ny treårskontrakt med klubben.

Huseklepp bekrefter at han har sagt fra seg beløpet han har krav på.

- Dette er mitt bidrag til å få denne avtalen i orden. Jeg ønsker virkelig å spille for Celtic og å få sjansen i skotsk liga, sier han til BT.

Huseklepp følte seg dårlig behandlet da Brann ikke fulgte det han mente var en «gentleman's agreement», om at de ikke skulle ødelegge for ham om det dukket opp en stor utenlandsk klubb.

Brann har derimot sagt at denne muntlige avtalen opphørte sist sommer. Dette er også blitt bekreftet at Huseklepps daværende agent Stig Lillejord.

Har hastverk
Både Brann og Celtic ønsker seg egentlig en rask avklaring, ettersom førstnevnte bare har Guastavino og Kim Ojo som spissalternativer om Huseklepp drar, mens sistnevnte har hastverk med å få inn en spissforsterkning i januarvinduet.

Brann-spissen forsikrer at hans avgjørelse om å frasi seg den kontraktsfestede utbetalingen ikke er noen markering for å legge press på ledelsen.

- Nei, overhodet ikke. Det er mer noe jeg gjør for å vise at jeg også vil bidra til å få en slik avtale, sier han.

Foruten Celtic ryktes også byrival Rangers å ha et godt øye til Huseklepp, som også er blitt koblet til flere Premier League-klubben den siste uka.