PÅ VEI TIL ENGLAND: Erik Huseklepp med en stor målsjanse i privatlandskampen i fotball mellom Norge og Tsjekkia på Ullevaal Stadion i forrige uke. Nå skal nordmannen være så godt som klar for Portsmouth.   
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
PÅ VEI TIL ENGLAND: Erik Huseklepp med en stor målsjanse i privatlandskampen i fotball mellom Norge og Tsjekkia på Ullevaal Stadion i forrige uke. Nå skal nordmannen være så godt som klar for Portsmouth. Foto: Aleksander Andersen / ScanpixVis mer

Huseklepp skal være enig med Portsmouth

Sluttforhandlinger mellom engelskmennene og Bari.

(Dagbladet): Erik Huseklepp har vært koblet til Championship-klubben Portsmouth etter at Serie A-eventyret i Bari utviklet seg til et minimareritt.

Nå melder TV 2 at nordmannen er enig med Pompey om sine personlige betingelser.

Ifølge kanalen har Huseklepp forhandlet ferdig en treårskontrakt, mens Bari og Portsmouth er i sluttforhandlinger om de andre betingelsene.

Lønnshopp
Dersom klubbene blir enige, vil 26-åringen kunne få en årslønn i underkant av 10 millioner kroner, en sum som kan øke dersom sesongen skulle ende med opprykk til Premier League.

Portsmouth ble overtatt av Vladimir Antonov i sommer, og russeren skal være villig til å gi manager Steve Cotterill penger slik at en tynn stall på bare 16 spillere kan utvides.

- For øyeblikket håper jeg vi kan få inn flere spillere i slutten av uka, sa Cotterill til lokalavisa The News før helga.

Usikkert for Brann
Erik Huseklepp skal ha en kontraktsklausul i Bari som gjør at han kan dra fra Sør-Italia for 15,4 millioner kroner, akkurat samme sum som italienerne betalte Brann i januar.

Overgangen gjør at det i utgangspunktet skal se lysere ut for Brann å få sine penger fra italienerne, men bt.no hevder å kjenne til at Bari ikke har ønsket at Portsmouth skal gjøre opp italienernes gjeld overfor Brann.

Forhandlingene som involverte Brann, skal ha brutt sammen tidligere i dag. Likevel er de to utenlandske klubbene nå enige om en overgang.

Profftilværelsen i Italia ble aldri som forventet for landslagsmannen Huseklepp.

Bari rykket ned til Serie B, nordmannen ble ofte benket i sin nye klubb og hadde i tillegg trøbbel med å få betalt ut lønn.

Hverken Erik Huseklepp eller agent Tore Pedersen besvarte Dagbladets henvendelser. Pedersen skriver imidlertid følgende på sin Twitter-konto sent tirsdag kveld: «Huseklepp er ikke klar for Pompey. Alltid en fordel å bestå medisinsk test og ha personlige betingelser i orden før man kan skrive det.»