Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Huseklepp tjente 5,6 millioner i fjor

Dro inn mer enn alle skatteyterne på landslaget.

TJENER PÅ SUKSESSEN: Erik Huseklepp har fått landslagsgjennombruddet samtidig som han har opprettholdt toppscorerstatusen i Brann, og i fjor tjente han mer enn alle skatteyterne på landslaget. Utenlandsproffene  Kjetil Wæhler (midten) og John Carew har nok likevel lønnslipper som matcher Brann-spissen.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
TJENER PÅ SUKSESSEN: Erik Huseklepp har fått landslagsgjennombruddet samtidig som han har opprettholdt toppscorerstatusen i Brann, og i fjor tjente han mer enn alle skatteyterne på landslaget. Utenlandsproffene Kjetil Wæhler (midten) og John Carew har nok likevel lønnslipper som matcher Brann-spissen. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet.no): I 2008 som året før troner Vålerenga-manager Martin Andresen øverst på lista over fotball-Norges mest formuende, som eneste av 2008-årets landslagsspillere med et tosifret millionbeløp i ligningsformue (11,2 millioner).

I 2007 skiltet Skeidar-arvingen med det nærmest tredobbelte, men samtidig har den mye omtalte Vålerenga-lønna begynt å gjøre seg gjeldende også i skattelistene. Martin Andresen tjente nærmere 5,5 millioner i fjor, den nest høyeste nettoinntekten blant fotballspillerne med landslagsdeltakelse.

Unggutta på lønnstoppen
Nest høyeste, for blant gutta er det tydelig at de unge talentene på vei fram ble verdsatt i 2008.

Erik Huseklepp tjente over 5,6 millioner kroner i fjor, mest av alle landslagsspillerne som yter skatt i Norge, og passerer Steffen Iversen på lønnstoppen. Men også Per Ciljan Skjelbred tjente over 5 millioner i fjor.

Ivers skilter fortsatt med en inntekt på over 5 millioner, mens Alexander Tettey tjente godt over fire millioner i sitt siste hele år i Rosenborg.

I motsatt ende av skalaen finner vi spillere som Erik Nevland, Brede Hangeland og Morten Gamst Pedersen, men tross lave ligningstall er det garantert ikke pengene som er den største bekymringen til disse Premier League-proffene.

John Carew var nullskatteyter i 2007, men i 2008 er han registrert med en nettoinntekt på drøye 300 000. Også drøye 5 millioner i ligningsformue er registrert på Aston Villa-proffen, som betalte nærmere 200 000 i skatt.

Tom Høgli, Knut Olav Rindarøy og Tore Reginiussen er tre av de andre få med godt under en million i registrert nettoinntekt i 2008, men alle tre har trolig gode muligheter til å øke den lønna med innsatsen det siste året.

Mykjåland fortsatt på «rikingtoppen»
Landslagskvinne Lene Mykjåland lå noe overraskende som nummer to på formuestoppen blant alle ballsparkende nordmenn med flagget på brystet i 2007, og selv om 22-åringen er registrert med langt lavere ligningsformue året etter, er hun fortsatt blant kvinnelandslagets rikeste spillere.

Veteranen Ane Stangeland Horpestad er lønnsvinneren blant jentene for andre år på rad, hun tjente drøye 485 000 kroner i fjor.

Nyansatt landslagstrener Eli Landsem kan trolig vente seg et kraftig lønnshopp fra sin registrerte nettoinntekt på drøye 300 000 kroner. Avtroppende landslagssjef Bjarne Berntsen var nemlig registrert med millioninntekt i 2007.

Midlertidig sjef for herrene, Egil Olsen, tjente halvannen million i 2008. Drillo står bokført med en likningsformue på drøye 2,2 millioner.

FORTSATT RIKEST: Vålerenga-trener Martin Andresen er fortsatt eneste i Fotball-Norge med tosifret millionformue, og fikk også et lønnshopp i fjor.


Foto: Lise Åserud / Scanpix
FORTSATT RIKEST: Vålerenga-trener Martin Andresen er fortsatt eneste i Fotball-Norge med tosifret millionformue, og fikk også et lønnshopp i fjor. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling