Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Huseklepp toppscorer i eliteserien

Brann med sterk og kjedelig borteseier på Alfheim.

SCORET IGJEN: Erik Huseklepp er oppe i 15 scoringer i Tippeligaen denne sesongen. I kveld scoret han det første og la opp til det andre da Brann vant 2-0 på Alfheim. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SCORET IGJEN: Erik Huseklepp er oppe i 15 scoringer i Tippeligaen denne sesongen. I kveld scoret han det første og la opp til det andre da Brann vant 2-0 på Alfheim. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

||| Tromsø - Brann 0-2

(Dagbladet.no): Det er sjeldent hyggelig å være bergenser når Brann gjester Tromsø.

Vanligvis er Alfheim en marerittbane for Bergens fotballstolthet, for bare fire ganger på 21 forsøk har Brann greid å slå «Gutan» borte.

I Steinar Nilsens gjensyn med sin gamle hjemmebane greide Brann likevel å ta sin andre seier på kunstgress denne sesongen - etter en sjeldent disiplinert og defensivt solid forestilling fra gjestene fra Bergen.

Når Brann samtidig har en spiller med Erik Huseklepps kvaliteter der framme kommer det som regel en sjanse eller to i løpet av kampen. I kveld tok han vare på den ene han fikk, samtidig som hadde målgivende til Jan Gunnar Solli 10 minutter før slutt.

Dermed vant Brann 2-0 - og klorer seg med det fast i medaljekampen, fire poeng bak Stabæk og Molde på 47 poeng.

- Så lenge det ikke er for langt opp til medalje, går vi selvfølgelig for det, sier Huseklepp til TV 2.

Et langt gjesp

Kampen hadde vært et sammenhengende gjesp fram til Mika Koppinen bommet på ballen, og slapp Huseklepp alene gjennom med Sead Ramovic etter 50 minutter. Brann-spissen rundt TIL-keeperen, men vinkelen så ut til å bli for spiss. Likevel greide Huseklepp å finne den ørlille luka, og Brann hadde scoret på sin og kampens første sjanse.

HAR FORTSATT SJANSE PÅ MEDALJE: Brann på fjerdeplass har fire poeng opp til Stabæk og Molde. For Tromsø er det lille håpet om europacupspill neste sesong nå pulverisert. 
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
HAR FORTSATT SJANSE PÅ MEDALJE: Brann på fjerdeplass har fire poeng opp til Stabæk og Molde. For Tromsø er det lille håpet om europacupspill neste sesong nå pulverisert. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix Vis mer

Det ga i det minste de tilreisende Brann-supporterne noe å juble for - mens det var langt verre for de stakkars TIL-supporterne som hadde tatt turen til Alfheim.

Om ikke Tromsø hadde verdt i en så anstrengt økonomisk situasjon burde de nesten gitt publikum inngangspengene tilbake - for så begredelig var det «Gutan» presterte i kveld.

Ikke før Sigurd Rushfeldt kom på banen 20 minutter før slutt ble det antydning til liv i TIL-angrepet. Trener Per-Mathias Høgmo fant likevel flere ting å glede seg over etterpå.

- Vi ser konturene av en ny tid, der mange unggutter skal prege dette laget sammen med rutinerte, gode spillere. Det er gledelig at vi får presentert noen debutanter. Dominique Taboga klarer seg strålende som midtstopper, Remi Johansen viser at han har framtida foran seg, mens Mo (Mohammed Ahamed) viser teknikk og ferdigheter som gleder meg, sier Høgmo.

Hyller spillerne

Trenerkollega Nilsen hadde uansett større grunn til å glise bredt, etter å ha revansjerte 2-4-tapet i Bergen i våres, og vunnet en taktisk triumf mot laget han trente til Tippeliga-bronse i fjor.

- Jeg er fantastisk fornøyd med jobben gutta gjør, men litt flaks har vi. Tromsø skaper mange farlige sjanser (javel? journ.anm), særlig i 2. omgang, men vi opptrer veldig bra defensivt og offensivt, sier Nilsen til TV 2.

Og benytter anledningen til å skryte enda litt mer av Huseklepp, som med dagens scoring er oppe i 15 totalt, likt som Rade Prica på toppen av toppscorerlista.

- Han har en fabelaktig utvikling, sier Nilsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling