Huseklepp våknet da Brann slo Viking

Scoret praktmål og var banens beste i Bergen.

BERGEN (Dagbladet): Erik Huseklepp hadde inntil det tredje minutt i vestlandsderbyet mot Viking slitt med å finne nettmaskene.

Da trakk han seg elegant fri på venstrekanten, fintet bort to Viking-spillere, før han fra 13 meter klinte ballen opp i høyre vinkel bak en sjanseløs Rune Almenning Jarstein.

- Det var deilig! Jeg sikta i lengste, og selv om den såvidt var borti et bein der, smeller den inn. Jeg er veldig fornøyd med scoringen, sa han ifølge C More.

Hjemmelaget fortsatte det høye presset. På midtbanen styrte Stèphane Badji. Viking produserte ikke en stor sjanse i løpet av de første 45 minuttene.

Farlig Huseklepp Framme hos Brann fikk Huseklepp gang på gang komme til farlige sjanser. Og kun en god Jarstein, og marginer hindret Brann fra å øke ledelsen.

Men i det 18. minutt fikk Huseklepp æren av å være arkitekten bak Branns 2-0-scoring. Et kjapt frispark fra midtbanen til Askar åpnet opp et forfjamset Viking-forsvar.

Askars innlegg ble hamret i mål av Fredrik Norkvelle.

Etter pause var Viking langt mer offensive etter at de ble utspilt de første 45 minuttene. Viking-trener byttet ut Yann-Erik de Lanlay og Makhtar Thioune med Jon Dadi Bödvarsson og Trond Olsen.

MATCHVINNEREN: Erik Huseklepp jubler for det første av Branns to scoringer mot Viking. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
MATCHVINNEREN: Erik Huseklepp jubler for det første av Branns to scoringer mot Viking. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

Det førte også til et høyere Viking-press.

Mistet kontrollen Bortelaget hadde to store muligheter til å redusere det første kvarteret av 2. omgang. Men det i det 70. minutt måtte Vikings spiss gå av banen med en alvorlig skade i venstre overarm.

Ifølge C More skal det dreie seg om en brukket albue.

Uten sin toppscorer ble det naturlig nok mindre trøkk i de blå-hvites angrepsrekke, selv om innbytter Trond Olsen var farlig frampå ved et par gode anledninger.

Brann mistet kontrollen etter pause, men det holdt til sesongens tredje strake hjemmeseier.

Også denne gang uten å slippe inn mål. Det er andre gangen denne sesongen, for klubben som i fjor var uoffisiell norgesmester i innslupne mål. Men det ser bedre ut i år. I tillegg er Brann best i vest etter lørdagens vestlandsderby.