Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Huseklepp vil revitalisere karrieren

Erik Huseklepp gikk fra Brann til Haugesund for å få mer spilletid. Det får han, nå mangler bare målene.

Erik Huseklepp fortvilte etter flere brente sjanser mot Sarpsborg, men lover at målene snart vil komme. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Erik Huseklepp fortvilte etter flere brente sjanser mot Sarpsborg, men lover at målene snart vil komme. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haugesund har akkurat gått målløse av banen for fjerde kamp på rad etter 0-0 hjemme mot Sarpsborg 08. Erik Huseklepp har akkurat brent et par feite sjanser. Spilleren som kom fra Brann foran årets sesong står bare med ett mål i Eliteserien i år, men lover at målene er på vei.

- Jeg kommer til mange sjanser og spiller bra. Men jeg må få ballen i mål. Jeg hadde vært mye mer bekymret om jeg ikke hadde fått ballen i mål.

Det var bedring å spore for FK Haugesund og Huseklepp søndag. Han jobbet og skapte mye på topp, og ble til slutt belønnet med bestemannsprisen.

- Vi skaper nok en gang nok sjanser til å vinne, men klarer ikke å avgjøre kampen. Samtidig må vi huske på at dette er et av de beste lagene i Eliteserien i år, og sjansemessig er vi bedre enn Sarpsborg 08 i dag.

Angrer ikke

Erik Huseklepp forlot klubben i sitt hjerte til fordel for FK Haugesund foran denne sesongen. Samtidig forlot han også kamp om seriegullet, til fordel for det som akkurat nå ser ut som kamp for å unngå nedrykk. Likevel angrer han ikke et sekund på at han forlot Brann og Bergen i november 2016.

- Jeg har det veldig fint. Prestasjonsmessig fungerer det veldig fint. Nå må jeg bare få meg noen mål, sier han.

- Når du ser på tabellen, angrer du på valget ditt?

- Nei, jeg angrer ingenting. Jeg elsker å spille fotball, og det var derfor jeg gikk til Haugesund. Her spiller jeg hver eneste kamp, og om jeg fortsetter å få tillit til å spille hver eneste kamp håper jeg at jeg kan begynne å betale tilbake med noen scoringer etter hvert, sier han.

Bærer ikke nag

32-åringen med fortid i blant annet Bari, Portsmouth og Birmingham forlot Brann gratis til fordel for Haugesund for å få mer spilletid foran årets sesong. Likevel bærer han ikke noe nag til Brann-trener Lars Arne Nilsen.

- Jeg tenker ikke noe særlig på det. Brann gjør det bra, og jeg tenker på meg selv. Jeg tenker ikke på om jeg motbeviser noen i Bergen, og jeg gjør det bra på fotballbanen nå når jeg får spille igjen, sier Huseklepp.

Den eneste lille utfordringen med spill i Haugesund er familien. Selv om han selv for det meste bor i Haugesund, bor familien hans fremdeles i Bergen.

- Min datter bor litt hos meg her i Haugesund, og så fort jeg har noen dager fri så er jeg i Bergen. Det fungerer fint foreløpig, det er såpass korte avstander, sier han.

Neste seriekamp for Haugesund og Huseklepp er borte mot Aalesund på søndag.

Hele Norges coronakart