Huseklepps lagkamerater ble drapstruet av egne supportere

Fikk beskjed om å tape. Fans pågrepet for kampfiksing.

SPILTE I BARI: Erik Huseklepp spilte i Bari sist sesong, da to av lagkameratene har fortalt at de ble truet på livet av egne fans - om de ikke tapte de siste kampene i Serie A. Foto: Roberto Salomone, AFP / NTB scanpix
SPILTE I BARI: Erik Huseklepp spilte i Bari sist sesong, da to av lagkameratene har fortalt at de ble truet på livet av egne fans - om de ikke tapte de siste kampene i Serie A. Foto: Roberto Salomone, AFP / NTB scanpixVis mer

Italiensk politi har pågrepet flere Bari-supportere. De er mistenkt for å ha truet spillerne til å tape kamper for at de selv skulle vinne på oddsen.

Tidligere Bari-spillere som Marco Rossi og Jean-François Gillet har fortalt at de mottok drapstrusler foran de tre siste Serie A-kampene sist sesong. De spiller nå for henholdsvis Cesena og Bologna.

Duoen sier de ikke lot seg presse av fansen. Minst tre supportere skal være i politiets søkelys. Bari spilte i Serie A sist sesong, men rykket ned. Erik Huseklepp spilte da for Puglia-klubben.

Spesielt retter politiet søkelyset mot kampen Bari - Lecce, som sistnevnte vant 2-0. Dermed reddet Lecce toppseriestatusen. I april ble Baris Andrea Masiello pågrepet. Han laget selvmål i kampen.

Pierandrea Semeraro, som var president i Lecce i 2011, og to andre er mistenkt for å ha bestukket Masiello.

Italias fotballforbund meddelte onsdag at 22 klubber og 61 personer er involvert i kampfiksesaken. Serie A-klubbene Atalanta, Novara og Siena er blant de som er under etterforskning.

(NTB)