SPILLER FOR EN KLUBB I KRISE: Selskapet som kjøpte Portsmouth i juni er satt under administrasjon. Nå kan Erik Huseklepp & co stå på kanten av stupet for en ny økonomisk krise.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SPILLER FOR EN KLUBB I KRISE: Selskapet som kjøpte Portsmouth i juni er satt under administrasjon. Nå kan Erik Huseklepp & co stå på kanten av stupet for en ny økonomisk krise. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

Huseklepps Portsmouth kastet ut i ny krise

- Traumatisk, sier den ferske manageren.

Vladimir Antonov har trukket seg som styreformann i Erik Huseklepps klubb Portsmouth, opplyste klubben tirsdag.

Samtidig er det klart at Antonovs selskap Convers, som kjøpte klubben i juni, er satt under administrasjon.

Antonov ble pågrepet forrige uke og siktet med lovbrudd i forbindelse med en etterforskning av hvitvasking av penger. Den 36-årige russeren mistenkes blant annet for ulovlig å ha tatt verdier ut av den litauiske banken Snoras, som er satt under administrasjon, og han risikerer å utleveres til Litauen.

Portsmouth, som er på 17.-plass i mesterskapsserien, påpeker at klubbens aksjeselskap ikke er satt under administrasjon.

- Vi har driftsmidler på plass for den nærmeste tiden, men nå er vi ute etter alternative investeringer for våre behov i det lange løp, heter det i en uttalelse.

Den 113 år gamle klubben, som ble engelsk seriemester i 1949 og 1950, holdt på å gå konkurs for to sesonger siden. Da ble klubben trukket ni poeng for å ha gått til skifteretten, og den rykket ned fra eliteserien.

TRAKK SEG: Styreformann Vladimir Antonov . Foto: REUTERS/Stefan Wermuth
TRAKK SEG: Styreformann Vladimir Antonov . Foto: REUTERS/Stefan Wermuth Vis mer

- Etter det ekstraordinære arbeidet nedlagt av mange mennesker de siste 18 månedene er det utrolig skuffende at vi nå er i denne posisjonen, sier daglig leder David Lampitt i uttalelsen.

- Jeg vil forsikre ansatte og tilhengere om at vi vil fortsette å gjøre alt som er mulig for å trygge klubben og dens framtid.

Klubbens nye manager Michael Appleton sa at nyheten har gjort forberedelsene til lørdagens kamp mot Leicester vanskelige.

- Det har vært traumatisk. Jeg ventet ikke dette da jeg kom til klubben. Jeg satt nylig med eierne og diskuterte en femårsplan som omfattet visjoner for framtiden, sier han.

(NTB)