Hushovd: - Avhengig av kosttilskudd

Thor Hushovd (22) mener han som toppsyklist ikke hadde klart seg uten kosttilskudd. - For meg er det en nødvendig del av forberedelsene, enten det er til et nytt løp eller harde treningsperioder. Jeg er avhengig av det, sier proffsyklisten.

Bruken av kosttilskudd har skapt debatt i idretts-Norge etter dopingsakene fra Sydney-OL. Thor Hushovd hevder kosttilskudd er nødvendig for å hevde seg i sykkelsporten.

- Med seks-sju timer på sykkelsetet blir kroppen tappet for viktige mineraler. Vi piner kroppen såpass at skal vi klare å fylle opp «lagrene» igjen og restituere oss, klarer vi ikke det med hjelp av vanlig kosthold, sier Hushovd til Fædrelandsvennen.

Hushovd synes kosttilskuddsdebatten er overdramatisert.

- Jeg synes det gapes litt for høyt. Spesielt for dem som driver kondisjonkrevende- og eksplosive idretter er kosttilskudd, enten det er i flytende eller i tablettform, nødvendige vitamintilskudd, sier Hushovd.

- Men for å si det sånn; jeg reiser ikke til Syden og kjøper et hvilket som helst kosttilskudd. Det burde alle skjønne at ikke er særlig smart. Jeg er blitt mer skeptisk til hva jeg inntar, sier Hushovd til Fædrelandsvennen.

Konsulent i Olympiatoppen, og tidligere friidrettstrener Johan Kaggestad råder utøverne til å tenke selv.

- Kjøper de produkter de er usikre på, råder jeg dem til å få dem godkjent. Jeg synes det er blitt litt hysteri. Det viktigste nå blir at idretts-Norge kommer opp med en «kokebokliste» der det står hva som er ulovlig og hva som ikke er det, sier Kaggestad til Fædrelandsvennen

(Dagbladet.no)

AVHENGIG AV KOSTTILSKUDD: Proffsyklist Thor Hushovd.