BRØT: Thor Hushovd. Foto: AFP / BELGA DIRK WAEM / NTB Scanpix
BRØT: Thor Hushovd. Foto: AFP / BELGA DIRK WAEM / NTB ScanpixVis mer

Hushovd: - Det var som å puste i et sugerør

Brøt Flandern rundt.

(Dagbladet): TV2 melder i ettermiddag at Thor Hushovd har brutt dagens vårklassiker Flandern rundt.

Det var relativt tidlig synlig at 35-åringen hadde en tung dag i Belgia. Til kanalen sier han at det skyldes luftveisproblemer:

- Det føltes bra, men jeg merket tidlig at det begynte å knyte seg i brystet. Det var som å puste i et sugerør, sier han til TV2.

Om Paris-Roubaix neste helg, sier han:

- Når jeg får orden på de pustegreiene, skal jeg være der i Roubaix. Men dette er veldig frusterende. Det har vært så mange sånne ting nå.

Hushovd sier til TV2 at han merket lufveisprobleme cirka halvveis av det 256 kilometer lange rittet.

- Jeg merket det etter 120-130 kilometer. Jeg ble nesten involvert i en velt, og da måtte jeg gå dypt for å komme fram. Da merket jeg at ting ikke fungerte, sier han.

Boonen sendt på sykehus
Også hjemmefavoritten Tom Boonen har brutt, men belgieren ble sendt på sykehus etter en stygg velt etter bare 20 kilometers sykling.

Ifølge Omega Pharma-Quick Steps lagmanager Patrick Lefevere er nå belgierens vårsesong over.

Røntgenundersøkelse
Laget sendte, ifølge Cycling News, ut denne meldingen like etter klokka 12 i ettermiddag:

«Boonen har en blodutredelse på den venstre hofta og et kutt på den venstre albuen. Han har også en blodutredelse og et kutt som måtte sys på det høyre kneet. Boonen er nå til røntgenundersøkelse for å kunne utelukke brudd. Mer informasjon kommer når det blir tilgjengelig i løpet av dagen

Store forhåpninger
For Thor Hushovds del ble heldigvis ikke rittet like dramatisk. Men sørlendingen er garantert skuffet.

Han hadde nemlig store forhåpninger før dagens ritt.

- Jeg vet at jeg kan være der, og jeg vet at jeg kan vinne hvis alt fungerer. I 2009 sprintet jeg for tredjeplassen, men krasjet 50 meter før mål, så når ting fungerer vet jeg at jeg kan være der. Jeg vet jeg kan vinne en sprint hvis jeg sitter med en gruppe som kommer samlet til mål, sa BMC-stjernen i et lydklipp du kan høre på lagets hjemmeside.

• Flandern rundt startet kl. 10.15 i formiddag. TV2 sender direkte fram til 16.30. Estimert målgang er noe før kl. halv fem i ettermiddag.