Hushovd: - Han er bare sterkest

Cavendish tok sin fjerde etappe.

• Vi fulgte den 13.etappen direkte!

(Dagbladet.no): Cofidis-rytter Florent Brard og Niki Terpstra fra Milram stakk allerede etter en kilometers sykling, og bruddet holdt til det var omtrent en mil igjen.

Men da hovedfeltet ble samlet igjen, og det gikk mot massespurt, da var det igjen duket for suverene Mark Cavendish.

En småsyk Thor Hushovd fikk et godt opptrekk av William Bonnet, lå godt an i front, men Cavendish er helt utilnærmelig i spurten om dagen.

- Han er bare sterkere enn alle oss andre nå, det er imponerende, sier Hushovd om Columbia-rytteren som tok sin fjerde etappeseier.

Prøver uansett

Det var en stund uklart om Credit Agricole i det hele tatt ville satse på Thor i spurten, men når det nærmer seg mål, da klarer ikke nordmannen å dy seg.

- Jeg må jo prøve uansett. Jeg viser at jeg er med i hvertfall, men jeg vil jo mer enn det, sier Hushovd til TV 2, etter å ha syklet inn til sjetteplass.

SUVEREN: Mark Cavendish tok enda en etappeseier i Tour de France i dag da han helt suverent spurtet inn til nummer fire for året. Foto: AP/SCANPIX
SUVEREN: Mark Cavendish tok enda en etappeseier i Tour de France i dag da han helt suverent spurtet inn til nummer fire for året. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

For Cavendish er det nesten ikke til å tro at han fortsatt ikke har den grønne trøya - etter fire etappeseire. Den har fortsatt Oscar Freire, som ble nummer fem i dag.

- Fire seire er over all forventning, men jeg er jo fortsatt ikke nærmere den grønne trøya, sier en smilende Cavendish etter løpet.

- Det viser bare hvor jevn man må være i denne konkurransen, man kan nesten ikke bli dårligere enn nummer to, sier han.

Freire er altså fortsatt i grønt, 28 poeng foran Cavendish og Hushovd.

Cadel Evans er fortsatt i gult, etter etappen som Cavendish forøvrig vant foran Silence-Lottos Robbie McEwen og Romain Feillu fra Agritubel.

Stakk fra start

Allerede etter en kilometer stakk Cofidis-rytter Florent Brard og Niki Terpstra fra Milram fra resten av hovedfeltet.

De to satset friskt, og hadde på det meste opp mot 10 minutter på resten av rytterne, men da spurtlagene syntes det var på tide, gikk avstanden raskt nedover igjen.

Hushovd: - Han er bare sterkest

Fem mil før målgang på den relativ flate etappen var avstanden over halvert, og det så ut til at det kom til å gå mot en massespurt - dessverre uten en småsyk Thor Hushovd.

Credit Agricole-manager Roger Legeay uttalte underveis at han vurderte å gi William Bonnet eller Mark Renshaw sjansen dersom det ble massespurt i dag, fordi nordmannen har følt seg såpass dårlig.

Solo-angrep mot slutten

Drøye to mil før mål prøvde Niki Terpstra seg.

Nederlenderen rykket fra brudd-kompis Florent Brard og stakk alene mot mål - modig og håpefullt - men ikke nok.

Terpstra ble kjørt inn, og syv kilometer fra mål var det i stedet en annen Cofidis-rytter, Sylvain Chavanel, som satte inn et siste forsøk på å komme alene til mål.

Men også han mislyktes, og da ble det massespurt.

Credit Agricole og William Bonnet ga til tross for rapportene Thor Hushovd et bra opptrekk, men nordmannen hadde ikke nok å stille opp med mot slutten - der Mark Cavendish var utilnærmelig igjen.

Britenn tok sin fjerde etappeseier, Thor Hushovd ble nummer seks - rett bak den grønne trøya til Oscar Freire.

PS. Kurt Asle Arvesen tok det rolig i varmen, og gledet seg heller over at laget kjørte kontrollert.

- Det var utrolig varmt, men heldigvis syklet vi i fornuftig tempo, sier Arvesen til TV 2.

IMPONERT: Thor Hushovd kom seg fram også i dag, men med Mark Cavendish er det ingenting å gjøre.