Hushovd: - Maks uflaks i prologen

LUXEMBOURG (Dagbladet): Thor Hushovd la lista høyt og satset på seier under gårsdagens prolog. Men regnet stoppet ham fra å lykkes.

- Det var maks uflaks. Hadde jeg startet ti minutter seinere, ville det vært tørt. Men jeg hadde uansett ikke et maks løp. Det lille ekstra manglet, sa Thor Hushovd til Dagbladet, rett etter at han hadde kommet i mål.

For gårsdagens Tour de France-prolog ble et sjansespill, akkurat slik Crédit Agricole-trener Denis Roux fryktet på forhånd. Regnet pøste ned til det gjenstod en time før start, men så klarnet det opp og sola tittet fram på himmelen. Hushovd øynet håp om tørre veier. Men ti minutter før kan skulle starte, begynte det å regne igjen.

- Syklistene som sykler nå når det er tørt, kommer helt sikkert til å sykle minst 20 sekunder fortere enn Hushovd, sier Denis Roux til Dagbladet.

Og han fikk rett. Det tok ikke lang tid før veiene tørket og Hushovds tid ble fort knust.

- Han hadde maks uflaks. Men jeg måtte gamble. Jeg satte mine tre beste ryttere, først, i midten og sist på startlista, sier treneren.

Ikke bitter

Og Hushovd var ikke bitter på treneren i ettertid.

- Nei, jeg er ikke bitter på ham. Jeg er heller ikke skuffa over løpet. Jeg skulle gjerne hatt litt mer flaks, men i dag var det tilfeldighetene som spilte inn.

Det var ingen tvil om at Denis Roux unnet Thor Hushovd en seier i går. Før start fulgte han nordmannen under hele oppvarmingen og løftet oppgitt på skuldrene og ristet på hodet da det begynte å regne.

- Redd psyken hans

Etter at Hushovd kom i mål, var han derimot lettet over at lagets kanskje beste spurter ikke hadde skadet seg under de vanskelige forholdene.

- Jeg er veldig glad for at han ikke fikk noen problemer underveis. Vi var veldig redde for psyken hans etter fallet i Paris-Nice. Thor trengte dette løpet for å få opp selvtilliten igjen, sier Roux til Dagbladet.

Hushovd klarte imidlertid ikke å skjule skuffelsen.

- Alt kan skje, men jeg innser at det kan bli vanskelig å kjøre etter den gule ledertrøya nå, sukker Hushovd.

Prolog-løypa var veldig svingete, og på det glatte veidekket måtte Hushovd bremse før hver sving - ikke rart han tapte tid.

- Jeg måtte bremse opp før minst ti svinger for å unngå å velte. Hadde det vært tørt, ville jeg kastet sykkelen rundt hver eneste sving, sier 24-åringen.

Nye sjanser

Roux mener Hushovd gjorde rett i å ikke ofre alt under gårsdagens 6,5 kilometer lange prolog.

- Han gikk ikke 200 prosent inn i hver sving, og det gjorde han rett i. Tour de France har så vidt begynt. Han kommer til å få nye sjanser, sier han med et smil.

SMÅDEPPER: - Det lille ekstra manglet i dag, sukker en smådeppa Thor Hushovd.