Hushovd: - Min største profftriumf!

- Dette er det beste jeg har gjort som proff, sier Thor Hushovd etter sammenlagtseieren i Postgirot Open.

Søndag kom et samlet hovedfelt til mål på Avenyn i Göteborg, og Hushovd hadde ingen problemer med å forsvare sammenledelsen han skaffet skaffet seg allerede fra dag 1 onsdag. Da vant han prologen og ble nummer tre på den første ordinære etappen. Fredag vant han etappen som ble avsluttet i Skövde.

Som den andre nordmannen i rittets 20-årige historie tok Hushovd sammenlagtseieren. Den tidligere landslagssjefen Atle Kvålsvoll gjorde det samme i 1989.

- Jeg er kjempefornøyd med denne seieren. Det eneste jeg rangerer høyre enn dette er VM-gullet som U23-syklist i 1998, sier Credit Agricole-rytteren.

Hushovd vant for øvrig foran sin lagkamerat, australieren Stuart O'Grady.

Roste laget

- Det var en kjempeinnsats av laget gjennom hele rittet som gjorde at jeg kunne vinne. Jeg har fått bra hjelp hele veien, sier Hushovd som nå går inn i en tung og hard periode før Tour de France starter 7. juli. Det innebærer blant annet deltakelse i sykkel-NM i Sandnes. Der skal landeveisrittet kjøres 25. juni.

Hushovd har ingen tro på at hans sannsynlige rolle i Tour de France blir endret etter triumfen i Postgirot Open.

- Jeg går inn i en hard treningsperiode nå, og tror fortsatt at det er en del jeg kan forbedre meg på før Tour de France. Jeg tror ikke at jeg får en mer framtredende rolle i Tour de France etter dette. Vi får se hvordan det utvikler seg, sier han.

Kurt Asle Arvesen ble beste nordmann på søndagens etappe med 8. plass. Arvesen har hatt en meget god vårsesong, og 4. plassen sammenlagt i Postgirot Open føyer seg inn i rekken av sterke plasseringer for Team Fakta-syklisten.

(NTB)