Hushovd: - Mitt krav at disse skulle bli med

Rasch ikke blant de utvalgte.

FORNØYD: Thor Hushovd krevde å ha med Brett Lancaster og Hayden Roulston. Det fikk han. Her under sykkelrittet Setesdal Tour fra Kristiansand til Hovden.
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX .
FORNØYD: Thor Hushovd krevde å ha med Brett Lancaster og Hayden Roulston. Det fikk han. Her under sykkelrittet Setesdal Tour fra Kristiansand til Hovden. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX .Vis mer

|||SANDNES (Dagbladet): Ei drøy uke før Tour de France er Thor Hushovd i perlehumør i NM-byen Sandnes.

- Det er en del brikker som har falt på plass for meg. Jeg har vært heldig, og jeg føler meg veldig bra for tiden, sier Hushovd selv til Dagbladet.

Han har blitt pappa, han nyter suksess i laget som for øyeblikket er verdens beste (Cervélo) og han har stort sett hatt en sykdomsfri vårsesong.

Prolog i hjembyen
Og når prologen i Tour de France rulles i gang neste søndag, skjer det selvsagt i Hushovds egen lille, solfylte hjemby. Kanskje bedre kjent som fyrstedømmet Monaco.

I de påfølgende tre ukene har han åtte Cervélo-ryttere rundt seg som er sterkere og bedre egnet for å hjelpe ham, enn han selv turde drømme om.

- Jeg satte som krav at jeg ville ha med meg Brett Lancaster og Hayden Roulston, innrømmer Hushovd.

- I tillegg har jeg fått med Andreas Klier og Heinrich Haussler. Jeg er kjempefornøyd og er sikker på at Cervélo-laget kommer til å henge med på siden av Columbia-laget — hele veien inn mot mål.

Sastre ønsket seg Rasch
Det var derimot ikke plass til treningskameraten Gabriel Rasch denne gangen.

- Gabriel var veldig nærme. Jeg snakket med laget tidlig og de ga meg positive signaler. De nevnte også at Carlos (Sastre) hadde lyst til å ha Gabriel med. Han kunne ha vært med å hjelpe til i finalen og kjørestyrken hans gjør at han kan taue laget i mil etter mil.

- Han er en allroundrytter, og det har vi ikke veldig mange av på laget. Hadde han fått kjøre Sveits Rundt, hadde det vært lettere for ham å vise frem hva han er kapabel til, mener Hushovd.

Kampen mot Columbia
Nå kommer Grimstad-gutten i stedet til å stole på duoen Lancaster/Roulston i finalen.

- Hayden er en kjempesterk rytter. Han kan helt i front i nesten en kilometer når avgjørelsen nærmer seg. Deretter kommer Brett, som er min leadout-man, til å ta over. Jeg håper at dette kan være et overraskelses moment mot Team Columbia.

- Og er det noen som klarer å kjøre fra Columbia-toget, så er det Brett Lancaster.

Rotet rundt i Sveits
Under oppkjøringsrittet Tour of Suisse, var det lite som stemte for Cervélo-laget.

Det forklarer Hushovd slik:

- Lancaster hadde vært syk og hadde fem-seks dager uten trening før løpet. Haussler gjorde det beste han kunne for å hjelpe meg, men han fikk det ikke helt til å fungere. Man må huske på at han er ny i gamet som hjelperytter. Samtidig som han selv har tatt et stort steg og har blitt sterk som rytter, så mangler han fremdeles erfaringen.

- Mange har sagt at han er konkurrenten min, men det er han ikke. Han er hjelperytteren min i Tour de France, la Hushovd til.
Og da blir det vel slik?

PS! Søndag måler Hushovd krefter med Kurt Asle Arvesen, Edvald Boasson Hagen og resten av norgeseliten under NM-fellesstarten i Sandnes.

IKKE MED: Thor Hushovd fant ikke plass til treningskamerat Gabriel Rasch. Her fotografert under OL i Beijing.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
IKKE MED: Thor Hushovd fant ikke plass til treningskamerat Gabriel Rasch. Her fotografert under OL i Beijing. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Vis mer
MED: Brett Lancaster er Thor Hushovds leadout-man. Foto: Felix Hyder / EPA.
MED: Brett Lancaster er Thor Hushovds leadout-man. Foto: Felix Hyder / EPA. Vis mer