Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovd & co dras inn i maktkamp

Full krig mellom arrangører og UCI.

De profesjonelle sykkellagene tvinges til å ta stilling i bråket som raser mellom Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og flere store arrangører.

UCI vil ikke godkjenne det store etapperittet Paris-Nice som går fra 9. til 15. mars. En del andre ritt i både Frankrike, Spania og Italia er også i faresonen, og nå tvinges de profesjonelle lagene til å ta stilling i den maktkampen som pågår mellom sykkelpresident Pat McQuaid og de store arrangørene med franske Amaury Sports Organization (ASO) i spissen.

De store sykkellagenes avgjørelse kan komme til å tvinge en av partene i den bitre striden til å gi etter, for arrangørene vil stå temmelig ribbet tilbake dersom ikke lagene og rytterne blir med i rittenes deres. På den annen side vil UCI få problemer dersom lagene og rytterne velger motpartens side.

Samtaler

- I øyeblikket er jeg i kontakt med lederne for alle de andre store lagene. Vi vurderer situasjonen i øyeblikket, sier Eric Boyer, manageren i Cofidis. Han president i sammenslutningen av profesjonelle sykkellag.

- Håpet er at vi som styrer klubbene gjennom samtaler og samarbeid kan komme fram til en enstemmig avgjørelse om hvilken retning vi skal følge i denne striden, sier Boyer.

- Jeg kommer til å be om et møte med Pat McQuaid etter at vi er kommet fram til vår beslutning, sier Boyer. Han legger til at den avgjørelsen lagene kommer fram til, vil bli retningsgivende for hvordan de vil kjøre i resten av sesongen.

Foreløpig vil ikke Boyer flagge noen meninger eller holdninger offentlig i denne saken som er svært betent.


Ikke på Protouren

De store og prestisjetunge rittene Giro dItalia, Tour de France og Vuelta Espana er ikke lenger på Protour-listen. Der er antallet ritt redusert fra 27 i fjor til 16 i år.

MÅ TIL Å TA STILLING: Profflagene på sykkel kan vippe maktkampen i favør av UCI eller arrangørene. Foto: REUTERS
MÅ TIL Å TA STILLING: Profflagene på sykkel kan vippe maktkampen i favør av UCI eller arrangørene. Foto: REUTERS Vis mer

Alle ritt som franske ASO står bak er strøket. Det samme gjelder rittene som RSC (Italia) og Unipublic (Spania) står bak.

- Vi kommer til å arrangere Paris-Nice som planlagt til tross for den fiendtlige innstillingen UCI-president Pat McQuaid har inntatt, heter det i en pressemelding fra ASO.

Rittet kommer til å bli arrangert etter franske lover og regelverk, og det er helt klart at den franske regjeringen stiller seg bak arrangørene sine.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media