TIDLIG: Thor Hushovd mener det er for tidlig å forvente at Edvald Boasson Hagen skal kjempe om poengtrøya sammenlagt i sin første Tour de France-deltakelse.Foto: Ned Alley, Scanpix
TIDLIG: Thor Hushovd mener det er for tidlig å forvente at Edvald Boasson Hagen skal kjempe om poengtrøya sammenlagt i sin første Tour de France-deltakelse.Foto: Ned Alley, ScanpixVis mer

Hushovd advarer Edvald mot å jakte grønn trøye i Touren

- Vet ikke om han bør fokusere maksimalt på samtlige spurter.

||| Blant Thor Hushovds (32) favoritter til å vinne grønn poengtrøye i Tour de France, fins ikke landsmannen Edvald Boasson Hagen (23).

Fjorårets vinner av konkurransen anmoder den norske debutanten om å tenke minst mulig på grønn poengtrøye.

- Får Edvald en bra start på Touren og et godt utgangspunkt, kan han bli med og kjempe om trøyen. Men det er litt tidlig å legge slikt press på ham. Skal man være med i den kampen, har en ikke råd til å feile i en eneste spurt. Og jeg vet ikke om han bør fokusere maksimalt på samtlige spurter, sier Thor Hushovd til NTB.

Fri rolle Boasson Hagen får trolig en helt fri rolle i Sky-laget, som skal hjelpe briten Bradley Wiggins (30) i sammenlagtkampen. Rudsbygdingen har uttalt at han ønsker å sykle i grønn trøye, men at han ikke tenker på å vinne den til slutt.

Ennå.

- De «vanlige» utfordrerne er mine favoritter. I tillegg venter jeg at Tyler Farrar (Garmin) melder seg på, fastslår Hushovd.

Cervélo-rytteren vant poengkonkurransen for annen gang i fjor (første i 2005). Mark Cavendish fulgte nordmannen «til døra». Også i år venter han mest kamp fra Cavendish, Oscar Freire og Farrar.

Er usikker Thor Hushovd har uansett etappeseier øverst på ønskelisten, men den rykende ferske norgesmesteren er ikke fremmed for nye «stunts» i fjellene for å sikre poeng i grønn trøyekampen.

Når Tour de France starter med prolog i Rotterdam lørdag, er det en måned og 25 dager siden Cervélo-kapteinen brakk kragebeinet.

- Jeg er mer usikker foran Tour de France enn noen gang. Blant annet har jeg ikke spurtet skikkelig siden velten, hevder 32-åringen med sju individuelle etappeseirer i Touren på CV-en.

Vinner han enda en etappe i årets Tour, tangerer han blant andre legenden Marco Pantani.

(NTB)