Hushovd & co. bytter til hvite drakter i touren

For å holde seg kaldest mulig i solsteika.

SOMMERFARGE: Slik skal Cervelo TestTeam-rytterne kle seg under Tour de France. Hvitt blir ikke så varmt som svart i solsteika.Foto: Cervélo/TDWSports.com
SOMMERFARGE: Slik skal Cervelo TestTeam-rytterne kle seg under Tour de France. Hvitt blir ikke så varmt som svart i solsteika.Foto: Cervélo/TDWSports.comVis mer

||| (Dagbladet.no): Thor Hushovd og lagkameratene i Cervélo TestTeam bytter draktfarge før Tour de France starter lørdag.

For å ikke bli mer plaget av den franske sommervarmen enn nødvendig, er den svarte hovedfargen byttet ut med hvitt, mens det hvite mønsteret blir svart.

Mens svarte gjenstander absorberer sollyset, reflekterer hvite overflater det meste av lyset og blir derfor ikke like varme i den steikende sola.

Selv de aller minste detaljene kan være avgjørende i en ekstrem styrkeprøve som Tour de France. Og hvis det blir tilstrekkelig varmt, er det ikke sikkert draktfargen er noen liten detalj, heller.

- Vi gjorde designendringen fordi sykling i de høye sommertemperaturene som er normale i Europa er tøffe for rytterne, og den lyse fargen vil gi noe lindring fra varmen, sier Cervélo-direktør Thomas Campana i en pressemelding.

Han berømmer det internasjonale sykkelforbundet (UCI) for å ha vært raske med å godkjenne endringen.

SLIPPER Å SVETTE I SVART: Thor Hushovd skal sykle i hvit drakt i Tour de France.Foto: Steve Yeater, AP/Scanpix
SLIPPER Å SVETTE I SVART: Thor Hushovd skal sykle i hvit drakt i Tour de France.Foto: Steve Yeater, AP/Scanpix Vis mer

Ifølge draktprodusenten er det ikke bare fargen som er endret. Også de aerodynamiske egenskapene til trøya skal være forbedret, noe som kan spare ytterligere på kreftene for Thor Hushovd, Carlos Sastre og resten av Cervélo-laget.

Les også: - Ja, blondiner er kaldere i huet (Dagbladet.no 20. juli 2004)