Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovd beholdt ledertrøya

Ny 2. plass i Spania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Thor Hushovd kom på 2. plass i gårsdagens Spania rundt-etappe, og sikret seg den gyldne ledertrøya. Dermed klarte han bragden å sykle i ledertrøya i Tour de France og Spania rundt i samme sesong.

Under dagens etappe ble bruddet (David De La Fuente, Enrico Franzoi og Hervé Duclos-Lassalle) spist opp fem kilometer før målgang. Credit Agricole kjørte hardt i hovedfeltet, for å sørge for at nordmannen kan sykle med ledertrøya også i morgen.

I massespurten var Francisco Jose Ventoso den sterkeste og smarteste rytteren, og han vant en svært overraskende seier i varmen (over 40 grader).

Ny 2. plass til Hushovd

Ventoso kjempet seg over målstreken foran spurtkanoner som Robbie McEwen, Stuart O\'Grady, Erik Zabel og vår egen Thor Hushovd. Det ble en ny 2. plass på Grimstad-rytteren.

- Jeg mener jeg hadde den beste spurten, for jeg lå litt for langt bak - 500 meter fra mål da spurten startet. Men jeg fikk opp farten og kjørte perfekt på slutten. Det var litt synd at det ble slik, for ellers hadde jeg vunnet denne etappen, sier Hushovd til NTB.


Han har nå 11 sekunder ned til Stuart O\'Grady i sammendraget.

Hushovd har etappeseire som hovedmål i Spania rundt.

LEDER MED 11 SEKUNDER: Thor Hushovd fikk den gyldne trøya i går, og kommer til å sykle med den i morgen også. Foto: EPA
LEDER MED 11 SEKUNDER: Thor Hushovd fikk den gyldne trøya i går, og kommer til å sykle med den i morgen også. Foto: EPA Vis mer

- Jeg er sikker på at jeg får flere muligheter til å vinne etapper i dette rittet, sa han etter gårsdagens 2. plass.

Men det ble bare nesten, også i dag. Likevel: En ny dag med ledertrøya er et glimrende plaster på det såret. Og det er flere etapper de neste dagene som kommer til å ende med massespurt.

Kurt-Asle Arvesen kom på 17. plass i dag, og ligger på 5. plass i sammendraget. Den lista er preget av mange CSC-ryttere, ettersom de vant lørdagens lagtempo.

Rytterne syklet i dag den lengste etappen i Spania Rundt (219 kilometer), og i morgen venter den korteste av de ordinære etappene, fra Almendralejo-Caceres (135 kilometer).