Til russisk lag? Både Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd er nå linket til Tinkoff-Saxo. Det russiske laget ledes av dansken, Bjarne Riis og har stjerner som Alberto Contador på laget. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
Til russisk lag? Både Edvald Boasson Hagen og Thor Hushovd er nå linket til Tinkoff-Saxo. Det russiske laget ledes av dansken, Bjarne Riis og har stjerner som Alberto Contador på laget. Foto: Pål Marius Tingve / DagbladetVis mer

Hushovd bekrefter: - Tinkoff-Saxo vil ha meg

- Tinkoff-Saxo ha meg.

Det er allerede kjent at Thor Hushovd ikke er ønsket med videre i BMC fra neste sesong.

Nå kan Oksen fra Grimstad selv avsløre at det russiske laget, Tinkoff-Saxo med Bjarne Riis i spissen, ønsker nordmannen.

- De har alltid vist interesse for meg, og Bjarne Riis har tatt kontakt flere ganger gjennom årene, så det stemmer vel nå også, forteller Hushovd til TV 2.

Fremtiden er usikker for Hushovd, som med stadige gjentakelser viser tilbake til fjorårets høstsesong hvor han var blant de mestvinnende i Pro Tour-sirkuset.

- Det er en viss interesse der ute, men jeg har ikke veldig sterke kort på hånden, medgir han.

Dermed kan både Hushovd og Edvald Boasson Hagen havne i samme lag ettersom sistnevne også skal være et hett navn på ønskelista i det russiske laget.

Skuffet tirsdag - sjefen visste ingenting
Denne uken kjemper Hushovd desperat om en plass på årets Tour de France-lag i BMC. I rittet Critérium du Dauphiné, må Oksen vise seg fram for å ha en mulighet.Tirsdag ble likevel alt annet enn en jubeldag på Hushovd som blant en av de første rytterne i hovedfeltet, måtte slippe opp siste stigning.

Les også: - Forferdelig å se på Hushovd

Det vil likevel ikke sportsjef i BMC, Alan Peiper kommentere.

- Jeg er ikke tilstede i Dauphiné og har ikke sett tirsdagens ritt, forteller Peiper til procycling.no

- Men er det ikke skuffende at han må slippe i et jevnt, rolig tempo?

- Det vil jeg ikke kommentere, svarer australieren.

- Svekker dette Tour de France-sjansene hans?

- Jeg må se rittet først.

Skeptisk til Riis
Om det imidlertid blir Tinkoff-Saxo som neste arbeidgiver, gjenstår å se. Thor Hushovd selv er klar på hva han mener om lagets sportsjef, Bjarne Riis.

- Jeg er klar på hva jeg synes om fortiden hans, selv om jeg mener at alle fortjener en ny sjanse. Det teller negativt, sier Hushovd til kanalen.

Bjarne Riis innrømmet i 2007 at han var dopet da han vant Tour de France i 1996.

Ny arbeidsgiver? Bjarne Riis innrømmet doping i 2009, og har en frynsete ryktere. Likevel kan han bli Thor Hushovds nye arbeidsgiver. Foto: Daniel Sannum Lauten/ Dagbladet
Ny arbeidsgiver? Bjarne Riis innrømmet doping i 2009, og har en frynsete ryktere. Likevel kan han bli Thor Hushovds nye arbeidsgiver. Foto: Daniel Sannum Lauten/ Dagbladet Vis mer