Hushovd bekrefter at han er klar for Garmin

- Hovedfokuset neste sesong blir klassikerne.

BEKREFTER NY KONTRAKT: Thor Hushovd får med seg flere av hjelperytterne sine til Garmin neste sesong. Foto: Thomas Rasmus Skuag, Dagbladet
BEKREFTER NY KONTRAKT: Thor Hushovd får med seg flere av hjelperytterne sine til Garmin neste sesong. Foto: Thomas Rasmus Skuag, DagbladetVis mer

||| Thor Hushovd endte over 25 minutter bak på den tredje etappen i Vuelta Espana mandag, men bekreftet at han kjører for Garmin neste år.

- Jo, jeg har skrevet under for Garmin-laget. Det er et bra lag, og jeg får med meg flere av hjelperytterne mine. Slik det har utviklet seg er dette den beste løsningen, sa Hushovd til TV 2 etter dagens knallharde etappe fra Marbella til Malaga.

Hushovd sier at han kommer til å satse på de store klassikerne neste sesong. Det gjør han med sitt nye lag Garmin-Slipstream. — Hovedfokuset neste sesong blir klassikerne, og et av de aller største målene mine i 2011-sesongen blir å vinne en av de virkelige store klassikerrittene, sier Thor Hushovd i en pressemelding.
— Vi skal gjøre alt vi kan for å bli sterkere i klassikerne, og Hushovd skal hjelpe oss med det. Han har mye å gi og en flott tilvekst for laget vårt. Det blir spennende å få ham med neste sesong, sier Jonathan Vaughters i Garmin i en pressemelding etter at Hushovd-overgangen ble offisiell.

Det var belgieren Philippe Gilbert som kjører for Omega Pharma Lotto, som gikk til topps på etappen i dag. Han overtok også den røde ledertrøya.

På etappen fra Marbella var det flere utbruddsforsøk i starten, men det var først da feltet passerte den første kategori 1-stigningen i årets ritt at det skjedde noe. Da sprakk feltet.

En liten gruppe slapp unna, men de ble hentet like før mål, og da viste Gilbert klok kjøring og tok seieren.

Verken Mark Cavendish som hadde ledertrøya, eller Thor Hushovd kom med over den tøffe stigningen fem mil før mål. De kom inn i «bussen», vel 25 minutter bak vinneren.

Skys Lars Petter Nordhaug hang godt med. Han ble ikke slått av teten med mer enn 30 sekunder og kjørte inn til en flott 37.-plass. Han ligger på 33.-plassen sammenlagt.

(NTB)