Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovd bitt til blods av aggressiv hund

DRAMA: For Thor Hushovd. FOto: NTB Scanpix
DRAMA: For Thor Hushovd. FOto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd fikk en dramatisk start på dagen. Han var ute på en joggetur da en aggressiv hund ødela morgenidyllen.

- Jeg løp forbi en liten parkeringsplass. Da så jeg en bikkje som løp ved siden av meg. Før jeg visste ordet av det satte hunden kjeften over kneet mitt. sier Hushovd til TV 2, som omtalen saken først.

Den tidligere sykkelstjernen fortsetter:

- Jeg var redd for at den skulle bite igjen. Jeg snudde meg mot hunden. Jeg så eieren i bakgrunnen. Han ropte på hunden. Da løp den bort til eieren. Jeg ropte noen franske gloser til ham, men jeg orket ikke bry meg noe mer. Så da løp jeg videre.

SYKLIST I TRAFIKKEN: Thor Hushovd spiller hovedrollen i kampanjen «Del veien», som har som formål å øke forståelsen mellom syklister og bilister i trafikken. Video: Statens Vegvesen Vis mer Vis mer Vis mer

Slapp med skrekken

Heldigvis for Hushovd slapp han unna med skrekken. 40-åringen forteller til arbeidsgiveren at han ikke har oppsøkt en lege ennå, men har planer om å gjøre det startområdet til dagens Tour de France-etappe, som går direkte på TV 2 fra 13.30.

Hushovd selv har ingen planer om å kaste inn håndkleet etter hendelsen:

- Jeg tror jeg skal klare å fullføre. Jeg ser lyst på det, selv om jeg ble lettere sjokkskadet.

Tatt av ulv

Dne tidligere proffsyklisten med ti etappeseiere i Tour de France og en VM-tittel under belte, har selv opplevd hundedrama på privaten.

I 2013 ble Hushovds hund «Hovden» angrepet av ulv da den deltok på rådyrjakt. Drever-hunden ble angrepet og skambitt like ved en rådyrpost på Berås i Åmli.

Hushovds kompis, Scott Nilsen, fortalte da til Dagbladet at hunden måtte avlives etter møtet med ulven. Ryggen var brekt og Hovden hadde et 12 centimeter langt åpent sår på kroppen.

Dagbladet oppdaterer saken