Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hushovd blant favorittene på første Tour-etappe

- Avslutningen er hard og tøff, sier Hushovd. Se Johan Kaggestads tanker før Touren.

EN AV FAVORITTENE: Thor Hushovd har press på seg før Tour de France starter lørdag. Mange mener han er en av favorittene på den første etappen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
EN AV FAVORITTENE: Thor Hushovd har press på seg før Tour de France starter lørdag. Mange mener han er en av favorittene på den første etappen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thor Hushovd, Matt Goss eller Philippe Gilbert er ekspertenes favoritter til å ta hjem seieren på den første etappen i Touren lørdag.

Avslutningen på den 191 kilometer lange åpningsetappen er tøff med flere rundkjøringer og en liten stigning inn mot målstreken. Det skulle passe verdensmester Hushovd perfekt.

Arrangørene at Touren har kuttet ut den korte tempoprologen i år. Det er heller ikke lagt opp til mange flate etapper for sprinterne i innledningen av Tour de France i år. Det er blitt tøffere.

Lørdagens etappe fra Passage de Gois til Mont des Alouettes er flat de første 120 kilometerne, men så begynner kjøret som kommer til å skille klinten fra hveten. Etappen er laget for en sprinter som kan klatre eller en klatrer med god avslutning. Den passer altså perfekt for Hushovd.

Men belgieren Matt Goss og klassikereksperten Philippe Gilbert har også egenskaper som gjør dem til storfavoritter på den første etappen, og ved siden av etappeseieren står det om æren av å kunne kjøre med den gule trøya på søndagens lagtempoetappe, så det er litt å slåss for.

- Avslutningen er hard og tøff. den passer nok veldig godt for Goss, men jeg kan love at jeg skal gjøre mitt beste for å følge ham, sier Thor Hushovd.

Målet hans er minst en etappeseier og noen dager i gul trøya, og han vet at han er avhengig av suksess på de første etappene hvis målet om gul trøye skal nås.

- Dersom jeg kan klare å kjøre noen dager i den gule trøya vil Touren være reddet for meg, sa Hushovd til NTB før landeveis-NM i Skien forrige helg.

(NTB)