ÅLETRANG:Thor Hushovd ble møtt med humring før gårsdagens pressekonferanse. Trøya nordmannen ble presentert i var altfor liten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
ÅLETRANG:Thor Hushovd ble møtt med humring før gårsdagens pressekonferanse. Trøya nordmannen ble presentert i var altfor liten. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Hushovd ble presentert i «feil» trøye

Svettet ut åletrang mester-trøye.

||| (Dagbladet): På gårsdagens pressetreff ble Hushovd møtt av humring blant norske pressefolk. Den norske mestertrøya Hushovd skal sykle Tour de France med er i alle fall ikke for stor...

- Jeg er glad jeg er slank, fleipet Thor til norske journalister da han ble spurt om Cervelo ikke fikk laget større.

På den offisielle presentasjonen av lagene i går kveld syklet Hushovd inn uten den norske mestertrøya på. Det fikk enkelte til å spørre seg om Thor hadde droppet drakten på grunn av «mobbingen» fra det norske pressekorpset.

Men neida, det hele hadde en ganske enkel forklaring.

- He he, Thor hadde trent med trøya samme dagen og han har bare fått én trøye. Den var allerede levert til vask når de skulle sykle ut, og da var det for sent. Han har får flere snart, sier Atle Kvålsvoll, Hushovds personlige trener, til Dagbladet.

- Bra form Spørsmålstegn har vært stilt ved formen til Thor. I mai brakk han kragebeinet, men var kjapt i gang med syklingen igjen etter den stygge skaden. I Trondheim i helga rykket han fra Edvald Boasson Hagen og gikk helt til topps i NM-rittet.

SYKLET INN I CERVELO-TRØYE: Egentlig skulle Thor Hushovd (t.h) ha syklet i den norske mestertrøya på den offisielle presentasjonen av lagene i går kveld. Foto: Scanpix
SYKLET INN I CERVELO-TRØYE: Egentlig skulle Thor Hushovd (t.h) ha syklet i den norske mestertrøya på den offisielle presentasjonen av lagene i går kveld. Foto: Scanpix Vis mer

Kvålsvoll mener Hushovd er «bra form».

- Kravebeinsbruddet han hadde tidligere i år har tatt en del fra spurten, men gitt han en større motor. Han viste styrke i NM, selv om det er langt fra internasjonalt nivå, sier Kvålsvoll.

Og Thors viktigste våpen: rutinen.

- Thor har jo en enorm rutine. Han blir nesten aldri stressa lenger.

Tenker offensivt På spørsmål om de har sett for seg noen steder hvor ting kan gå galt, eventuelle farescenarioer og slikt, svarer Kvålsvoll:

- Jeg velger egentlig å se på det fra motsatt side. Vi ser etter muligheter. Det blir litt defensivt å se hvor det kan gå galt mener jeg.

SMILENDE: Norske journalister humret av drakta til Hushovd. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SMILENDE: Norske journalister humret av drakta til Hushovd. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Det er færre sånne rene spurtetapper i år, men Thor viste jo i fjor - og i Sveits rundt - at han gjør det bra i fjellene også.

Hushovd vs. Mark Cavendish ble en bitter strid i fjorårets Tour de France. Thor gikk til slutt seirende ut av duellen etter en ellevill flukt gjennom fjellene.

- Det er et profesjonelt forhold. Det er mer i media at de krangler enn seg i mellom. Når det er sagt er ikke Thor og Cavendish de som snakker mest sammen i feltet, sier Kvålsvoll.

BRA FORM: Thor Hushovd skal være i god form før tre uker med Tour de France starter. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
BRA FORM: Thor Hushovd skal være i god form før tre uker med Tour de France starter. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO Vis mer